WTA
Κατέκτησε και το Αμβούργο η Pera (vid)

 
Bernarda Pera
Bernarda Pera © Hamburg European Open / Witters
tn team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 16:48

Τους 12 συνεχόμενους αγώνες χωρις χαμένο σετ έφτασε η Bernarda Pera, η οποία κέρδισε με 2-0 σετ και την Anett Kontaveit, για να κατακτήσει τον τίτλο στο Αμβούργο.

Τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της κατέκτησε η Bernarda Pera, η οποία κέρδισε την κορυφαία του ταμπλό και Νο.2 στον κόσμο Anett Kontaveit με 6-2, 6-4, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Hamburg European Open του Αμβούργου.

Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η 27χρονη Αμερικανίδα, η οποία άνοιξε τον τελικό με ένα break για το 2-0, ενώ στο 7ο game έκανε και δεύτερο break, για να κάνει στο σερβίς της το 6-2.

Στο 2ο σετ η Pera πήρε ξανά προβάδισμα με διπλό break στο 5-2. Η Kontaveit προσωρινά μείωσε σε 5-4 και πήρε παράταση ζωής, όμως η Αμερικανίδα κράτησε εύκολα το σερβίς της στο 10ο game και "σφράγισε" τη νίκη της σε 74 μόλις λεπτά.

H Pera έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά στο Αμβούργο, αποκλείοντας μεταξύ άλλων τις Katerina Siniakova, τη Νο.7 του ταμπλό Maryna Zanevska και τη Νο.9 του ταμπλό Elena-Gabriela Ruse.

Έφτασε τις 12 διαδοχικές νικες χωρίς να απωλέσει σετ, αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχε πετύχει άλλες 7 νίκες, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά.

Θα κερδίσει άλλες 27 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη η Pera, η οποία τη Δευτέρα θα ανεβεί για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.54 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της για 5 θέσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots