WTA
Ήττα στα τρια σετ για τη Βαλεντίνη στην Ουάσινγκτον

 
Ήττα στα τρια σετ για τη Βαλεντίνη στην Ουάσινγκτον
tn team Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 12:30

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έπαιξε στο 250άρι της WTA στην Ουάσινγκτον αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό, καθώς ηττήθηκε από τη Rebecca Marino στα τρια σετ.

Η Γραμματικοπούλου παρά το πολύ κακό ξεκίνημά της πάλεψε και κατάφερε να φτάσει στα όριά της τη Marino, η πολύ έμπειρη Καναδή τενίστρια όμως, Νο.109 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε στο τέλος με 6-0, 4-6, 6-2.

Παρά το εφιαλτικό 1ο σετ και το bagel, η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.188 στον κόσμο, κατάφερε να ανοίξει με ένα break το 2ο σετ και να προηγηθεί με 2-0. Η Marino κέρδισε τα 3 επόμενα games και πέρασε μπροστά με 6-0, 3-2, σε ένα σημείο που τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο της Βαλεντίνης.

Η Ελληνίδα τενίστρια ωστόσο κατάφερε να κάνει ένα κρίσιμο break και να κρατήσει το σερβίς της έως το τέλος του σετ, για να προηγηθεί εκ νέου στο 4-3 και να ολοκληρώσει αργότερα το 2ο σετ με 6-4.

Η Marino παρέμεινε φαβορί χάρη στο break που έκανε στο ξεκίνημα του 3ου σετ, χάρη στο οποίο μπήκε μπροστά με 3-0. Προσπάθησε να αντιδράσει η Βαλεντίνη, που μείωσε σε 4-1 και σε 5-2, δεν βρήκε όμως απαντήσεις στο σερβίς της Καναδής, που έκανε νέο break στο 8ο game και "κλείδωσε" τη νίκη της σε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά.

Στον 2ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Citi Open στην Ουάσινγκτον, η Marino θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Sachia Vickery, που κέρδισε τη Sophie Chang με 7-6 (4), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots