WTA
Πρόκριση για τη Βαλεντίνη στο Βανκούβερ

 
Πρόκριση για τη Βαλεντίνη στο Βανκούβερ
tn team Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 22:46

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου νίκησε στα τρια σετ τη Nagi Hanatani από την Ιαπωνία και μπήκε στον 2ο γύρο των προκριματικών της WTA 125 διοργάνωσης του Βανκούβερ.

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Odlum Brown Vancouver Open η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία επικράτησε μετά από 2 ώρες αγώνα της Nagi Hanatani με 6-3, 1-6, 6-2.

Η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.236 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, έκανε νωρίς break στο 1ο σετ και μετά το 3-0 δεν κοίταξε πίσω της, κρατώντας το σερβίς της ως το τέλος, για να φτάσει στο 6-3.

Η Hanatani ωστόσο άνοιξε με break το 2ο σετ και προηγήθηκε εκείνη με 3-0, για να κάνει και δεύτερο break στο 6ο game (5-1) και τελικά να ολοκληρώσει το σετ στο 6-1, ισοφαρίζοντας τον αγώνα.

Στο αποφασιστικό σετ η Βαλεντίνη έμεινε δυο φορές πίσω με break, στο 0-1 και στο 1-2, αλλά και τις δυο απάντησε άμεσα. Στο τέλος η Ελληνίδα ήταν δυνατότερη και "έσπασε" άλλες δυο φορές το σερβίς της Hanatani, για να κερδίσει συνολικά τα 5 τελευταία games του ματς και να πάρει το 3ο σετ με 6-2.

Στον 2ο και τελευταίο προκριματικό γύρο της δυνατής διοργάνωσης του Βανκούβερ, η Βαλεντίνη θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Asia Muhammad, No.2 στο ταμπλό και Νο.187 στον κόσμο, που κέρδισε εύκολα την Kayla Cross με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots