WTA
Θρίαμβος Halep στο Τορόντο (vids)

 
Simona Halep
Simona Halep © Peter Power/Tennis Canada
tn team Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 - 23:04

H Simona Halep κέρδισε την Beatriz Haddad Maia με 2-1 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Τορόντο, κατακτώντας τον μεγαλύτερο τίτλο της στα δυο τελευταία χρόνια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν είχε κατακτήσει το τουρνουά της Ρώμης, είχε να κερδίσει τίτλο σε 1000άρι η Simona Halep, η οποία επικράτησε στον τελικό του National Bank Open στο Τορόντο, της Beatriz Haddad Maia με 6-3, 2-6, 6-3.

Ήταν ένας καλός τελικός, με τη Halep να επιστρέφει από το 0-3 στο 1ο σετ και να κερδίζει 6 games στη σειρά, για να το κατακτήσει. Και στο 2ο σετ ξεκίνησε δυνατότερα η Βραζιλιάνα, η οποία αυτή τη φορά έκανε διπλό break και προηγήθηκε με 4-0. Παρά την προσωρινή αντίδραση της Halep, η Haddad Maia δεν έχασε τον έλεγχο και έκλεισε το σετ στα 8 games.

Στο αποφασιστικό σετ η Ρουμάνα έσωσε 2 break points για να κρατήσει το σερβίς της στο εναρκτήριο game, ενώ στη συνέχεια έκανε και το break, για το 2-0. Η Haddad Maia απάντησε στο break της Ρουμάνας και μείωσε σε 2-1, αλλά η Halep ανέλαβε ξανά τα ηνία και με νέο break έφτασε στο 4-1. Δεν υπήρξε άλλο break για καμία από τις δυο στο υπόλοιπο του αγώνα, με τη Halep να μένει σταθερή στο σερβίς της και να κάνει το 6-3, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της σε 2 ώρες και 16 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος της Halep στον Καναδά, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια το 2016 και το 2018. Συνολικά ήταν ο 9ος τίτλος της σε 1000άρι και ο 24ος τίτλος στην καριέρα της (24-18 σε τελικούς).

Η Halep θα κερδίσει 9 θέσεις μετά από τη μεγάλη της επιστροφή σε μεγάλους τίτλους και θα επιστρέψει και στο Top 10, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.6 του κόσμου.

Η Haddad Maia, που είχε μια καταπληκτική εβδομάδα που πρόσθεσε στην ήδη καταπληκτική της σεζόν, θα κερδίσει 8 θέσεις μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό - που ήταν ο σημαντικότερος στην καριέρα της - και θα ανεβεί στο Νο.16 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots