WTA
8άδα στο Βανκούβερ η Βαλεντίνη

 
8άδα στο Βανκούβερ η Βαλεντίνη
tn team Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 - 22:42

Νέα μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Βανκούβερ του Καναδά, με την Ελληνίδα παίκτρια να κερδίζει με 2-0 σετ την ανερχόμενη Cadence Brace και να μπαίνει στις "8" καλύτερες του Odlum Brown Vancouver Open.

Την 4η διαδοχική νίκη της στο Βανκούβερ του Καναδά πέτυχε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία επιβλήθηκε της 17χρονης Cadence Brace με 7-5, 6-2 και μπήκε στα προημιτελικά του Odlum Brown Vancouver Open.

Η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.239 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να επιστρέψει από το 1-4 στο 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games και έφτασε στο 7-5. Συνέχισε να έχει την υπεροχή έως το τέλος του αγώνα, για να κερδίσει τα 4 τελευταία games του και να φτάσει στο 6-2 στο 2ο σετ, ολοκληρώνοντας την αποστολή της σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη για τη Βαλεντίνη στη διοργάνωση της WTA 125K Series. Είχε πετύχει 2 νίκες στα προκριματικά για να μπει στο κυρίως ταμπλό, όπου απέκλεισε και την Astra Sharma, Νο.116 στον κόσμο.

Η σημερινή της αντίπαλη, η μόλις 17χρονη Brace από τον Καναδά, μπορεί να μπήκε στο κυρίως ταμπλό με wild card, έδειξε όμως το τι είναι ικανή να κάνει, αποκλείοντας τη Νο.3 του ταμπλό και Νο.79 στον κόσμο, Claire Liu, με 6-3, 6-3.

Στα προημιτελικά της δυνατής διοργάνωσης του Βανκούβερ, η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Chloe Paquet και Heather Watson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots