WTA
Στο WTA Finals και η Garcia

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Guadalajara Akron Open
tn team Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 - 11:34

H Caroline Garcia έγινε η 5η παίκτρια που προκρίθηκε στο WTA Finals και θα επιστρέψει στη διοργάνωση για 1η φορά μετά το 2017.

Μετά και τα τελευταία αποτελέσματα στη Γουαδαλαχάρα, η Caroline Garcia εξασφάλισε την πρόκρισή της στο WTA Finals του Fort Worth στο Τέξας.

Η 29χρονη Γαλλίδα τυπικά δεν έχει πιάσει το όριο των βαθμών για να θεωρηθεί επίσημη η πρόκρισή της, όμως δεν υπάρχει κανένα σενάριο στο οποίο να την χάνει, αφού βρίσκονται στο ίδιο τμήμα του ταμπλό 4 από τις διεκδικήτριες για την πρόκριση που βρίσκονται χαμηλότερα από εκείνη, οι Veronika Kudermetova, Μαρία Σάκκαρη, Danielle Collins και Jelena Ostapenko. Όποια και αν είναι τα αποτελέσματα των επόμενων ημερών, μόνο μια από αυτές (και σε καμία περίπτωση η Ostapenko) έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει την Garcia, που έχει επίσης εξασφαλίσει πως θα είναι μπροστά στο Race από την Aryna Sabalenka, που αποκλείστηκε χθες από το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα.

Συνεπώς, ακόμα και αν χάσει η Garcia απόψε (παίζει με τη Sloane Stephens), δεν υπάρχει κανένα σενάριο στο οποίο να μένει εκτός 8άδας.

Η Garcia έγινε η 5η παίκτρια που προκρίθηκε στο φετινό WTA Finals, μετά από τις Iga Swiatek, Ons Jabeur, Jessica Pegula και Coco Gauff.

Θα είναι η 2η παρουσία της στο θεσμό, μετά το 2017, όταν είχε κάνει ένα τρομερό κλείσιμο στη σεζόν και είχε κάνει το ντεμπούτο της στη διοργάνωση, φτάνοντας μέχρι την ημιτελική φάση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots