WTA
Με ανατροπή η Swiatek (vids)

 
Με ανατροπή η Swiatek (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 - 7:45

Δύσκολη δοκιμασία είχε η Iga Swiatek απέναντι στη Linda Noskova, με την Πολωνή να επιστρέφει από σετ πίσω και να δίνει συνέχεια στο νικηφόρο της σερί.

Η Swiatek επικράτησε της Noskova με 6-7 (7), 6-4, 6-4 μετά από ένα πολύ κλειστό ματς 2 ωρών και 33 λεπτών, για να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Miami Open και να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο της σερί, το οποίο επέκτεινε στις 8 διαδοχικές νίκες.

Η 22χρονη Πολωνή, Νο.1 στον κόσμο, έχασε μέσα από τα χέρια της το 1ο σετ, αφού ήταν μπροστά με 5-2. Αργότερα δημιούργησε το πρώτο set point στο 6-5 του tie-break, έκανε όμως κάποια μοιραία λάθη που εκμεταλλεύτηκε η 19χρονη Τσέχα, που το κέρδισε με 9-7.

Λίγο έλειψε να βάλει τον εαυτό της σε ακόμα περισσότερους μπελάδες η Swiatek, η οποία απώλεσε προβάδισμα με 5-1 στο 2ο σετ, με το σκορ να γίνεται 5-4 και την Noskova να έχει μάλιστα break point για το 5-5! Η Swiatek το έσβησε και τελικά υπερασπίστηκε το σερβίς της, για να κλείσει το σετ με 6-4 μέσα σε ανακούφιση.

Ούτε στο 3ο σετ είχε εύκολο έργο η Πολωνή, που πήρε πάντως το break για να προηγηθεί με 3-2 και έκτοτε κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, σβήνοντας τριπλό break point στο 10ο game στο 5-4, 0-40, πριν το κερδίσει και κάνει το 6-4.

Στον 4ο γύρο του Μαϊάμι η Swiatek, η οποία θέλει να κάνει το Sunshine Double και μετά το Indian Wells να κερδίσει τον τίτλο και στο Μαϊάμι, θα αντιμετωπίσει την Ekaterina Alexandrova. Εκείνη κέρδισε το ρωσικό ντέρμπι με την Anastasia Pavlyuchenkova, με 6-4, 3-6, 6-3.

Οι Αμερικανίδες έκαναν το 4 στα 4 στις αναμετρήσεις της Κυριακής, με την Coco Gauff να ξεπερνάει ένα δύσκολο ξεκίνημα και από το 2-4 στο 1ο σετ να κερδίζει τα 10 επόμενα games, φτάνοντας στη νίκη με 6-4, 6-0 επί της Oceane Dodin.

Η πρωταθλήτρια του US Open θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια ακόμα Γαλλίδα, την Caroline Garcia, που κέρδισε τη Naomi Osaka σε ένα δυνατό ματς με 7-6 (4), 7-5.

H Jessica Pegula επίσης βρέθηκε πίσω νωρίς με break, αλλά επικράτησε τελικά χωρίς απώλειες της Leylah Fernandez με 7-5, 6-4 και θα παίξει στον 4ο γύρο με την επίσης Αμερικανίδα Emma Navarro, που απέκλεισε την Jasmine Paolini με 6-2, 3-6, 6-0.

Τέλος, νίκη και για την Danielle Collins, που επιβλήθηκε της Elina Avanesyan με 6-1, 6-2 και θα παίξει για μια θέση στην 8άδα με την Sorana Cirstea, που έβγαλε εκτός τη Νο.10 του ταμπλό, Daria Kasatkina, με 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots