WTA
Το σήκωσαν οι Ελβετίδες στη Γλασκώβη! (vids)

 
Belinda Bencic
Belinda Bencic © Daniel Kopatsch/Paul Zimmer
tn team Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 - 20:34

Με τις νίκες των Jil Teichmann και Belinda Bencic στα μονά, η Ελβετία κέρδισε την Αυστραλία στον τελικό του Billie Jean King Cup στη Γλασκώβη και αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστοριά της παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Ελβετία είχε χάσει στον περσινό τελικό του Billie Jean King Cup από τη Ρωσία. Φέτος, επέστρεψε στον τελικό και η 3η της συνολικά παρουσία σε έναν τελικό στο θεσμό ήταν και αυτή που της χάρισε τον πρώτο τίτλο, καθώς κέρδισε την Αυστραλία με 2-0.

Οι αγώνες έγιναν στη Γλασκώβη και στην Emirates Arena με την Jil Teichmann να παίρνει μια πολύτιμη νίκη στο πρώτο rubber επί της Storm Sanders με 6-3, 4-6, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 18 λεπτά μάχης.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η Belinda Bencic, η οποία χρειάστηκε μόλις 75 λεπτά για να κερδίσει την Ajla Tomljanovic με 6-2, 6-1, στον αγώνα των κορυφαίων των δυο ομάδων.

Η Ελβετία ήταν αήττητη αυτή την εβδομάδα στη Γλασκώβη. Αρχικά πήρε την 1η θέση στον όμιλό της κερδίζοντας με 3-0 την Ιταλία και με 2-1 τον Καναδά. Μπήκε στους ημιτελικούς, όπου κέρδισε την πανίσχυρη Τσεχία με 2-0.

Πρωταγωνίστρια της εβδομάδας ήταν δίχως αμφιβολία η Belinda Bencic, η οποία κέρδισε και τους 4 αγώνες που έπαξε στα μονά χωρίς να χάσει σετ, απέναντι στις Jasmine Paolini, Leylah Fernandez, Karolina Pliskova και Tomljanovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots