WTA
Κίνηση ματ ενόψει Roland Garros για την Garcia

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 - 13:07

Η Caroline Garcia πήρε την απόφαση να φέρει ξανά στην ομάδα της τον Bertrand Perret, που την έχει βοηθήσει να φτάσει σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της.

Ο Perret ήταν ο άνθρωπος που έβαλε ξανά την Garcia στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα τη Γαλλίδα τενίστρια στις αρχές του 2022, όταν ακόμα βρισκόταν εκτός Top 70.

Σε μια απόφαση που ήταν έκπληξη για πολλούς, η Garcia είχε σταματήσει τη συνεργασία της με τον 55χρονο τεχνικό λίγο πριν το WTA Finals της περσινής χρονιάς, κάτι που σε πρώτη φάση δεν την επηρέασε, αφού διατήρησε τη φόρμα της και κατέκτησε το Finals, για να τερματίσει τη χρονιά στο Νο.4 του κόσμου.

Η νέα σεζόν όμως δεν ξεκίνησε εξίσου καλά για την 29χρονη Γαλλίδα, που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δείξει το πρόσωπο που θα ήθελε και να διεκδικήσει μεγάλους τίτλους.

Γι' αυτό πήρε την απόφαση να ενώσει ξανά τις δυνάμεις της με τον Perret, με τον οποίο ξεκίνησε ήδη να δουλεύει στο χώμα, όπως δημοσίευσε και η L'Equipe.

Μεγάλος στόχος βεβαίως για την Garcia είναι να παίξει το καλύτερό της τένις στα χωμάτινα τουρνουά, με αποκορύφωμα το Roland Garros, όπου θα έχει και τη συντριπτική στήριξη του κοινού.

Το καλύτερό της αποτέλεσμα στο Grand Slam της πατρίδας της ήταν το 2017, όταν είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, ενώ στα διπλά έχει κατακτήσει 2 φορές τον τίτλο, το 2016 και το 2022, μαζί με την Kristina Mladenovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots