WTA
"H WTA δεν θα επιτρέπει σε top παίκτριες να παίζουν σε 250άρια"

 
"H WTA δεν θα επιτρέπει σε top παίκτριες να παίζουν σε 250άρια"
© Jimmie48/WTA
tn team Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 12:26

Η WTA σκοπεύει να απαγορεύσει σε παίκτριες από το Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης να συμμετέχουν σε τουρνουά της κατηγορίας 250, μια κίνηση που αν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να φέρει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις.

Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής του WTA 500 τουρνουά της Οστράβας, Tomas Petera, που σε συνέντευξή του αποκάλυψε τα πλάνα της WTA.

Σύμφωνα με τον Petera λοιπόν, η WTA σκοπεύει στο κοντινό μέλλον να φέρει έναν νέο κανονισμό, που δεν θα επιτρέπει στις 30 κορυφαίες της παγκόσμιας κατάταξης να συμμετέχουν στα 250άρια τουρνουά.

Όπως ανέφερε ο Τσέχος διευθυντής, πολλά είναι τα τουρνουά που έχουν μπει στη μάχη για τη διεκδίκηση της αναβάθμισης, προκειμένου να γίνουν 500άρια και να αποφύγουν αυτή την εξέλιξη.

Δεν είναι σαφές για ποιο λόγο να γίνει μια τέτοια αλλαγή, ένα σενάριο είναι πως θα υπάρχουν περισσότερες πρωταθλήτριες και περισσότερες ευκαιρίες για παίκτριες που είναι μακριά από τις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ωστόσο μόνο αρνητικά φαίνεται πως θα φέρει στα 250άρια τουρνουά.

Εφόσον θα απουσιάζουν πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος από τα μικρότερα τουρνουά της WTA, τότε ο κίνδυνος τα τουρνουά αυτά να μην έχουν τα αναμενόμενα κέρδη και τελικά να μην αντέξουν το βάρος και να υποβαθμιστούν ή και να σταματήσουν να διεξάγονται, είναι παραπάνω από ορατός.

Αρχικά μένει να δούμε αν όντως υφίσταται το σενάριο αυτό που περιέγραψε ο Petera και, εφόσον είναι αλήθεια, να δούμε αν θα καταφέρει να το πραγματώσει η WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots