WTA
Ακόμα πιο κοντά στα ίσα χρηματικά έπαθλα στο tour

 
Ακόμα πιο κοντά στα ίσα χρηματικά έπαθλα στο tour
© Tennis Australia
tn team Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 - 13:34

Ένα μεγάλο βήμα για την απόλυτη ισότητα στα χρηματικά έπαθλα των δυο tour αναμένεται να γίνει μέχρι και το 2027.

Τότε, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, όλα τα 1000άρια και 500άρια τουρνουά που διεξάγουν ανδρικά και γυναικεία τουρνουά, συμπεριλαμβάνονται δηλαδή και στα δυο tour, θα μοιράζουν ίσα χρηματικά έπαθλα σε άνδρες και γυναίκες.

Αυτό συμβαίνει ήδη στα Grand Slams, δεν συμβαίνει όμως στα υπόλοιπα μεικτά τουρνουά. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το χάσμα που υπάρχει στα τουρνουά που δεν είναι μεικτά, δηλαδή μεταξύ ενός 250αριού που διεξάγει μόνο ανδρικό τουρνουά και ενός 250αριού που είναι αποκλειστικά γυναικείο, η διαφορά των χρηματικών επάθλων μπορεί να είναι ακόμα και υπερδιπλάσια σε βάρος των γυναικών.

Και αυτό είναι κάτι το οποίο δουλεύεται και σύμφωνα με το πλάνο της WTA, τα γυναικεία τουρνουά θα αναβαθμιστούν ώστε να φτάσουν σε αυτόν τον στόχο έως το 2033. Έτσι, ο αγώνας πολλών δεκαετιών της WTA, που έτσι κι αλλιώς έχει κάνει τρομερή δουλειά και βρίσκεται πολύ μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα, δικαιώνεται.

Τα νέα πλάνα της WTA αναφέρουν ακόμα πως τα 1000άρια θα αυξηθούν σε 10, με τα 7 από αυτά να είναι τουρνουά δυο εβδομάδων: Indian Wells, Μαϊάμι, Ρώμη, Μαδρίτη, Πεκίνο (από το 2024), Καναδάς (από το 2025), Σινσινάτι (από το 2025). Το Ντουμπάι και η Ντόχα, αλλά και ένα ακόμα τουρνουά που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα γίνουν 1000άρια μιας εβδομάδας.

Όσον αφορά τους περιορισμούς των κορυφαίων παικτριών με τα μικρά τουρνουά, αναφέρεται πως τις εβδομάδες που θα υπάρχουν 500άρια και 250άρια τουρνουά, οι Top 30 παίκτριες είναι υποχρεωμένες να επιλέγουν τα μεγαλύτερα τουρνουά, με εξαίρεση μόνο 2 τουρνουά το χρόνο, ενώ τις εβδομάδες που θα γίνονται μόνο 250άρια τουρνουά, θα μπορεί μόνο μια παίκτρια από το Top 10 να αγωνίζεται.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots