WTA
Έκανε το πρώτο βήμα στη Βουδαπέστη η Γραμματικοπούλου

 
Έκανε το πρώτο βήμα στη Βουδαπέστη η Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 16:48

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου απέκλεισε στα 3 σετ την Adrienn Nagy και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του WTA 250 τουρνουά της Βουδαπέστης.

Μόλις για μια θέση έχασε την απευθείας είσοδο στο Budapest Open η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία διεκδικεί το εισιτήριο μέσα από τα προκριματικά της χωμάτινης διοργάνωσης της WTA 250 κατηγορίας, από το Νο.1 του ταμπλό.

Στον 1ο γύρο αντιμετώπισε τη γηπεδούχο Adrienn Nagy από την Ουγγαρία, Νο.507 στην παγκόσμια κατάταξη, την οποία κέρδισε έπειτα από ένα κλειστό ματς με 6-2, 3-6, 6-4.

Μεγάλη μάχη έδωσαν οι δυο παίκτριες, με τη Βαλεντίνη να είναι αισθητά καλύτερη στο 1ο σετ και τη Nagy να παίρνει ένα προβάδισμα με 5-0 στο 2ο, στο οποίο η Βαλεντίνη προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν πολύ αργά.

Το 3ο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο, με τη Βαλεντίνη να κρατάει το σερβίς της σε ένα game με 2 ισοπαλίες, για το υπέρ της 4-3. Στο επόμενο game έκανε και το break για το 5-3, αλλά η Nagy είχε την απάντηση και μείωσε σε 5-4.

Τελικά, η Βαλεντίνη ολοκλήρωσε το ματς με νέο break στο 10ο game για το 6-4, αξιοποιώντας το 3ο της match point για να βάλει τέλος στο παιχνίδι έπειτα από 1 ώρα και 46 λεπτά.

Στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, η Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.164 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει την Αυστραλή Astra Sharma, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.199 στον κόσμο. Η Sharma είναι πρώην Top 100 παίκτρια και σήμερα συνέτριψε τη Rebeka Stolmar με 6-1, 6-0 μέσα σε 60 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots