WTA
Ήττα από Korpatch και οριστικά εκτός η Βαλεντίνη

 
Ήττα από Korpatch και οριστικά εκτός η Βαλεντίνη
tn team Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 - 14:55

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έπαιξε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό στο 250άρι της Βουδαπέστης, ηττήθηκε όμως από τη Γερμανίδα Tamara Korpatch, Νο.99 στον κόσμο, μένοντας οριστικά εκτός τουρνουά.

Η Γραμματικοπούλου έκανε ένα καλό παιχνίδι σήμερα στη Βουδαπέστη, κοίταξε στα μάτια την Korpatch, μετά από δυο κλειστά σετ όμως και 1 ώρα και 41 λεπτά αγώνα, γνώρισε την ήττα με 6-4, 6-4 από τη Γερμανίδα.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.170 στον κόσμο, έχασε την ευκαιρία να αιφνιδιάσει την Korpatch στο 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και ήταν πάνω με 15-30 στο 4ο game.

Το 2ο break δεν ήρθε κι έτσι η Korpatch πέρασε μπροστά με 4-3, κερδίζοντας 4 games στη σειρά. Η Βαλεντίνη είχε νέα ευκαιρία στο 9ο game, όταν είχε δυο break points για να προηγηθεί με 5-4, δεν αξιοποίησε όμως τις ευκαιρίες της και η Γερμανίδα πήρε τελικά το σετ με δικό της break στο 10ο game, για το 6-4.

Στο 2ο σετ η Korpatch πήρε το πρώτο καθαρό προβάδισμα, για το 3-1, με την Βαλεντίνη να κερδίζει 3 games στη σειρά, τα 2 από αυτά πολύ γεμάτα, και να παίρνει το προβάδισμα με 4-3.

Ξανά το 9ο game ηταν μοιραίο για την Ελληνίδα, που αυτή τη φορά είχε τριπλή ευκαιρία για break στο 4-4, 0-40, με τη Γερμανίδα να επανέρχεται και να κερδίζει 5 πόντους στη σειρά. Για ακόμα μια φορά, η Korpatch "έσπασε" τη Βαλεντίνη στο 10ο game και "κλείδωσε" τη νίκη της και την πρόκριση στις "16" του Budapest Grand Prix.

Αυτό ήταν το οριστικό αντίο της Βαλεντίνης στη Βουδαπέστη, με την Ελληνίδα να παίζει πρώτα προκριματικά στο χωμάτινο 250άρι της WTA, όπου κέρδισε την Ουγγαρέζα Adrienn Nagy με 6-2, 3-6, 6-4 και ηττήθηκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο από την Astra Sharma με 6-3, 6-1.

Μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser μετά την απόσυρση της Camila Giorgi, μιας και ήταν η πρώτη επιλαχούσα, ως Νο.1 στο ταμπλό των προκριματικών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots