WTA
Απελάθηκε από την Πολωνία η Zvonareva!

 
Απελάθηκε από την Πολωνία η Zvonareva!
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 - 17:55

H Ρωσίδα τενίστρια Vera Zvonareva, άλλοτε Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, θα έπαιζε στο 250άρι της Βαρσοβίας την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο η πολωνική κυβέρνηση δεν της επέτρεψε την είσοδο στη χώρα!

Η Zvonareva είχε γαλλική βίζα, μια βίζα δηλαδή της ζώνης Σένγκεν, ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και τελικά το Υπουργείο Εσωτερικών της αρνήθηκε την είσοδο στη χώρα.

Η 38χρονη Ρωσίδα τενίστρια, με μια επαγγελματική καριέρα που ξεπερνά τα 20 χρόνια, πολλές επιτυχίες και πέρασμα και από το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε σκοπό να παίξει στο 250άρι της Βαρσοβίας την ερχόμενη εβδομάδα, αυτό ωστόσο δεν είναι πια εφικτό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως κάτω από τη δημοσίευση της είδησης για την απέλασή της από την Πολωνία, πολλοί είναι εκείνοι που επιδοκιμάζουν την απόφαση και μάλιστα ζητούν και από άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο, εξαιτίας της καταγωγής της Zvonareva.

Για το συμβάν, εξέδωσε ανακοίνωση και η WTA, η οποία λέει: "Η WTA είναι ενήμερη για την κατάσταση με την Vera Zvonareva στη Βαρσοβία. Η ασφάλεια και η υγεία όλων των παικτριών, αποτελεί προτεραιότητα της WTA. H Vera απελάθηκε από την Πολωνία και εμείς θα αξιολογήσουμε περαιτέρω το θέμα με το τουρνουά."

Θυμίζουμε πως ο αποκλεισμός των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών επιβάλλεται μόνο σε ομαδικό επίπεδο, αφού σε ατομικό επίπεδο αυτό που συνέβη είναι να μην μπορούν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους και να αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι αθλητές. Τη μόνη φορά που τέθηκε τέτοιο ζήτημα, ήταν το καλοκαίρι του 2022, όταν το Wimbledon και τα υπόλοιπα τουρνουά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθώντας φυσικά τη νομοθεσία της χώρας, απέκλεισαν κάθε Ρώσο και Λευκορώσο αθλητή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots