WTA
Κυρίως ταμπλό στο 250άρι της Λωζάνης η Γραμματικοπούλου

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 - 16:22

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πέρασε από τον προκριματικό γύρο του Ladies Open Lausanne και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό του WTA 250 τουρνουά της Λωζάνης. Πρόκριση και στα προημιτελικά του διπλού.

Η Γραμματικοπούλου δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Ελβετίδα Valentina Ryser, που πήρε wild card από τους διοργανωτές, την οποία κέρδισε με 6-1, 6-3.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.170 στην παγκόσμια κατάταξη, κυριάρχησε κατά κράτος στο 1ο σετ, στο οποίο είχε break point ακόμα και στο μοναδικό game που έχασε.

Στο 2ο σετ η 22χρονη Ryser, Νο.386 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-0. Η Βαλεντίνη δεν άργησε να επιβάλλει ξανά τον δικό της ρυθμό και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να "σφραγίσει" τη νίκη της σε 61 λεπτά.

Η νίκη αυτή είναι αρκετή για να βάλει τη Γραμματικοπούλου στο κυρίως ταμπλό του χωμάτινου τουρνουά της Λωζάνης. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την επίσης qualifier, Dalila Jakupovic, που απέκλεισε την Jenny Duerst με 6-4, 7-5.

Η Βαλεντίνη παίζει και στο διπλό της Λωζάνης, μαζί με την Ολλανδέζα Jasmijn Gimbrere. Για τον 1ο γύρο κέρδισαν σήμερα τις Ολλανδέζες Bibiane Schoofs και Eva Vedder με 7-5, 7-5 και θα είναι στα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν είτε τις Νο.1 στο ταμπλό, Yana Sizikova και Kimberley Zimmermann, είτε τις Amina Anshba και Anastasia Detiuc.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots