WTA
Ήττα "στα σημεία" για τη Βαλεντίνη στη Λωζάνη

 
Ήττα "στα σημεία" για τη Βαλεντίνη στη Λωζάνη
tn team Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 - 15:33

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Dalila Jakupovic στις λεπτομέρειες για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό του Ladies Open Lausanne.

Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, η Jakupovic έκαμψε την αντίσταση της Γραμματικοπούλου με 7-6 (11), 6-2 και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του Ladies Open Lausanne στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Η Γραμματικοπούλου κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5 στο 1ο σετ και να σβήσει και ένα set point στο σερβίς της Σλοβένας στο 5-4, 40-30, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και αργότερα να στείλει το σετ σε tie-break.

Στο tie-break πάλεψε, έσβησε 5 set points ακόμα, έχασε τη δική της ευκαιρία όταν προηγήθηκε με 10-9 και τελικά η Jakupovic πήρε το σετ στο 7ο set point της συνολικά και 6ο στο συγκλονιστικό tie-break, το οποίο κέρδισε με 13-11.

Ήταν ξεκάθαρο πως η παίκτρια που θα κέρδιζε το tie-break θα αποκτούσε μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια και η Jakupovic το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να "ξεφύγει" αρχικά με 3-1 στο 2ο σετ και αργότερα με ακόμα ένα break να κλείσει το σετ στο 8ο game (6-2).

Θυμίζουμε πως αμφότερες οι δυο παίκτριες έπαιξαν προκριματικά στη Λωζάνη, με τη Βαλεντίνη να κερδίζει την Ελβετίδα Valentina Ryser με 6-1, 6-3.

Η Jakupovic θα περιμένει τον αγώνα της Ελβετίδας Simona Waltert με την Ρουμάνα Ana Bogdan, Νο.3 στο ταμπλό, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο της διρογάνωσης.

Η Γραμματικοπούλου έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, όπου πέρασε χθες στα προημιτελικά μαζί με την Ολλανδέζα συμπαίκτριά της, Jasmijn Gimbrere. Στα προημιτελικά θα παίξει είτε με τις Νο.1 στο ταμπλό, Yana Sizikova και Kimberley Zimmermann, είτε τις Amina Anshba και Anastasia Detiuc.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots