WTA
Alina Korneeva: Η 16χρονη που κέρδισε τίτλο σε 100άρι και πλησίασε το Top 200

 
Alina Korneeva: Η 16χρονη που κέρδισε τίτλο σε 100άρι και πλησίασε το Top 200
tn team Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 - 11:40

Στα 16 της χρόνια, η Alina Korneeva βρίσκεται ήδη στο Νο.1 του κόσμου στα junior και έχει κερδίσει δυο Slams φέτος, ενώ την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά των 100.000 δολαρίων της Πορτογαλίας και πλησίασε το Top 200 της WTA.

Στη σκιά της Mirra Andreeva, της 16χρονης Ρωσίδας που έκανε το ντεμπούτο της στα Grand Slams αυτό το καλοκαίρι και ήδη έχει σκαρφαλώσει στο Νο.62 του κόσμου, κινείται μια άλλη ταλαντούχα Ρωσίδα τενίστρια, που είναι και συνομίληκή της.

Ο λόγος για την Alina Korneeva, που έγινε 16 ετών μόλις ένα μήνα πριν (γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 2007, δυο μήνες μετά την Andreeva) και κατάφερε να κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της στην επαγγελματική της καριέρα την Κυριακή, το 100άρι του Figueira Da Foz στην Πορτογαλία.

Ξεκίνησε από τα προκριματικά σ' αυτή τη διοργάνωση η νεαρή Ρωσίδα, η οποία κέρδισε 7 αγώνες στη σειρά, χάνοντας μόνο ένα σετ σ' αυτή την πορεία, από την Harriet Dart στον 1ο γύρο, την οποία τελικά κέρδισε με 7-5, 5-7, 7-6 (4).

Αφού ξεπέρασε αυτό το πολύ δύσκολο εμπόδιο, η Korneeva έχασε μόλις 15 games στους 4 επόμενους αγώνες της, ενώ στον τελικό δεν έχασε ούτε ένα, συντρίβοντας με 6-0, 6-0 τη Γαλλίδα Carole Monnet, Νο.165 στον κόσμο.

H Korneeva δεν είναι άγνωστη στους κύκλους του τένις, αφού έχει σαρώσει στο junior tour φέτος, κατακτώντας το Australian Open και το Roland Garros. Στο Wimbledon γνώρισε τη μοναδική της ήττα για φέτος σε ένα Slam, στα ημιτελικά. Ως εκ τούτου, βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης των junior.

Αυτή την εβδομάδα έκανε μεγάλο άλμα και στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών, κερδίζοντας 106 θέσεις, για να βρεθεί από το Νο.326 στο Νο.220 της WTA. Μόλις 5 μήνες πριν, βρισκόταν εκτός του Top 500.

Με τον τίτλο στην Πορτογαλία, η Korneeva έφτασε τους 3 τίτλους στην επαγγελματική της καριέρα. Πέρσι κέρδισε ένα 15άρι τουρνουά στην Καζαμπλάνκα, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε κερδίσει το 60άρι της Πρετόρια, έχοντας ξεκινήσει και σε εκείνο το τουρνουά από τα προκριματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots