Αυτοί θα είναι οι qualifiers του Australian Open

 
Dino Prizmic
Dino Prizmic © Tennis Australia
tn team Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 - 13:59

Ο 18χρονος Dino Prizmic, που θα είναι και ο πρώτος αντίπαλος του Novak Djokovic, ο επίσης 18χρονος Jakub Mensik, οι 16χρονες Brenda Fruhvirtova και Alina Korneeva, καθώς και η 17χρονη Sara Bejlek, βρίσκονται ανάμεσα στους παίκτες που μπήκαν στο Australian Open μέσα από τα προκριματικά. Δείτε πως διαμορφώθηκαν τα ταμπλό ανδρών και γυναικών.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα προκριματικά του Australian Open, με πολλά φαβορί να επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά, αλλά και πολλούς νέους παίκτες να μπαίνουν στο κυρίως ταμπλό του Grand Slam της Αυστραλίας.

Στους άνδρες, χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του 18χρονου Κροάτη Dino Prizmic, που κέρδισε τον Aziz Dougaz με 6-3, 6-4 και μετά το πρώτο χαμένο σετ στο τουρνουά, με 6 κερδισμένα σετ στη σειρά πήρε το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό, που σημαίνει και το ντεμπούτο του σε ένα Slam. Δεν θα μπορούσε μάλιστα να είναι καλύτερο ντεμπούτο για τον περσινό πρωταθλητή του Roland Garros στα juniors, από την κλήρωση με τον 10 φορές πρωταθλητή Novak Djokovic, που του εγγυάται μια αναμέτρηση στο night session της Rod Laver Arena την Κυριακή!

Ο επίσης 18χρονος Jakub Mensik, ο οποίος απέκλεισε μεταξύ άλλων και τον Brandon Nakashima, θα παίξει για 2ο συνεχόμενο Slam στο κυρίως ταμπλό. Ο νεαρός Τσέχος είχε φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο στο ντεμπούτο του σε ένα Slam, στο US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο πολύ έμπειρος και πρώην Νο.7 στον κόσμο, David Goffin, κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει την πρόκριση, κερδίζοντας σήμερα τον Gabriel Diallo με 3-6, 6-3, 6-2, ενώ από άλλα φαβορί προκρίθηκαν ακόμα ο Aleksandar Kovacevic, o Flavio Cobolli και ο Lloyd Harris.

Τα κατάφερε και ο Lukas Klein, τον οποίο γνωρίσαμε καλύτερα τον περσινό Σεπτέμβριο όταν ήρθε στην Αθήνα και έπαιξε για τη Σλοβακία στο Davis Cup, κερδίζοντας ένα σετ από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Αναλυτικά οι qualifiers του ανδρικού ταμπλό:

1) Dino Prizmic
2) Flavio Cobolli
3) Hugo Grenier
4) Lloyd Harris
5) Jesper de Jong
6) Vit Kopriva
7) Aleksandar Kovacevic
8) David Goffin
9) Jakub Mensik
10) Omar Jasika
11) Lukas Klein
12) Giulio Zeppieri
13) Dane Sweeny
14) Sumit Nagal
15) Terence Atmane
16) Mate Valkusz

Lucky losers:

1) Shintaro Mochizuki

Το ταμπλό των ανδρών στο Australian Open

Στις γυναίκες, αν και μόλις 16 ετών η Brenda Fruhvirtova ήταν στα μεγάλα φαβορί και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά με 3 συνεχόμενες νίκες. Η επίσης 16χρονη Alina Korneeva, έκανε μεγάλο τουρνουά και απέκλεισε τις Sachia Vickery και Anna Bondar, για να μπει για 1η φορά σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στις γυναίκες. Στα juniors η Korneeva ειε κερδίσει το Australian Open και το Roland Garros πέρσι.

Η 17χρονη Sara Bejlek (θα γίνει 18 στο τέλος του μήνα) δεν έχασε ούτε σετ αυτή την εβδομάδα και θα είναι για 2η διαδοχική χρονιά στο κυρίως ταμπλό του αυστραλιανού major, ενώ η 18χρονη Ella Seidel από τη Γερμανία, συνέτριψε σήμερα τη Hailey Baptiste με 6-0, 6-4 και θα είναι για 1η φορά στο βασικό ταμπλό ενός Slam.

Εισιτήρια για το κυρίως ταμπλό πήραν οι 3 κορυφαίες της κατάταξης, Dayana Yastremska, Renata Zarazua και Katie Volynets, καθώς και οι πολύ έμπειρες Fiona Ferro και Rebecca Marino. Τις πρώτες τους παρουσίες σε Grand Slam θα κάνουν επίσης οι Yulia Starodubtseva, Anastasia Zakharova, Lulu Sun και Maria Timofeeva.

Αναλυτικά οι qualifiers του γυναικείου ταμπλό:

1) Dayana Yastremska
2) Renata Zarazua
3) Katie Volynets
4) Anastasia Zakharova
5) Fiona Ferro
6) Storm Hunter
7) Leolia Jeanjean
8) Ella Seidel
9) Rebecca Marino
10) Brenda Fruhvirtova
11) Alina Korneeva
12) Yulia Starodubtseva
13) Lulu Sun
14) Daria Snigur
15) Sara Bejlek
16) Maria Timofeeva

Το ταμπλό των γυναικών στο Australian Open

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots