Το Roland Garros απαγορεύει το αλκοόλ για τους θεατές

 
Το Roland Garros απαγορεύει το αλκοόλ για τους θεατές
© Philippe Montigny / FFT
tennisnews team Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 - 15:40

Μετά και τα όσα συνέβησαν με τον David Goffin, το Roland Garros, στην προσπάθειά του να πάρει κάποια μέτρα και να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, απαγορεύει το αλκοόλ στους θεατές.

Η επιτήρηση των θεατών θα γίνει αυστηρότερη από την ασφάλεια των γηπέδων και το αλκοόλ θα απαγορεύεται σε όλα τα γήπεδα, όπως ανακοίνωσε με νέα δήλωσή της η διευθύντρια του Roland Garros, Amelie Mauresmo.

"Οι διαιτητές θα είναι πιο αυστηροί, ώστε να εξασφαλίσουμε τον σεβασμό στους παίκτες και στο ίδιο το παιχνίδι", είπε η Mauresmo.

Και πρόσθεσε: "Είναι κάτι στο οποίο θα δείξουμε μηδενική ανοχή και οι διαιτητές θα έχουν σημαντικό ρόλο σ' αυτό. Και σίγουρα οι σεκιούριτι θα εντοπίζουν τους ταραχοποιούς - επειδή θεωρώ ότι είναι λίγοι οι άνθρωποι που προκαλούν τα προβλήματα - και θα προσπαθούν να τους ηρεμήσουν και να τους βγάλουν εκτός γηπέδων. Αν το παρακάνουν, θα οδηγούνται εκτός γηπέδου."

Το αλκοόλ θα συνεχίσει να επιτρέπεται σε κάποιους χώρους των τουρνουά, δεν θα επιτρέπεται όμως σε κανέναν να μεταφέρει και να κάνει χρήση αλκοόλ μέσα σε κάποιο γήπεδο.

"Από αυτό το πρωί θα εφαρμοστούν νέοι κανονισμοί και θα δούμε πως θα πάει. Είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος ενθουσιάζεται με το τένις, είναι μέρος των αγώνων και δείχνει τα συναισθήματά μου, όμως κάποιοι ξεπερνούν και τα όρια."

Το γαλλικό κοινό φημίζεται για την ασέβεια που δείχνει στους παίκτες άλλων χωρών, όταν αντιμετωπίζουν κάποιον Γάλλο. Αυτό όμως που οδήγησε τους διοργανωτές στο να πάρουν μέτρα, ήταν ο αγώνας του David Goffin με τον Giovanni Mpetshi Perricard, στον οποίο εκτός από αποδοκιμασίες, ο Βέλγος τενίστας ήρθε αντιμέτωπος με πολλές προσβλητικές συμπεριφορές, ενώ κάποιος έφτυσε ακόμα και μια τσίχλα πάνω του!

"Θέλω να είμαι αισιόδοξη και πιστεύω πως ο κόσμος θα αντιδράσει θετικά σε αυτό το μέτρο. Αν δεν το κάνει, τότε θα πρέπει να πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα", κατέληξε η Mauresmo, στέλνοντας και ένα προειδοποιητικό μήνυμα στον κόσμο, να συμπεριφερθεί κόσμια για να μην παρθούν πολύ χειρότερα και αυστηρότερα μέτρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots