ATP
Κέρδισε μια θέση ο Τσιτσιπάς, έμεινε στο Top 10 ο De Minaur

 
Κέρδισε μια θέση ο Τσιτσιπάς, έμεινε στο Top 10 ο De Minaur
© Abierto Mexicano
tn team Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 - 15:05

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα, αλλά παρέμεινε εκτός Top 10, καθώς ο Alex De Minaur υπερασπίστηκε με επιτυχία τη θέση του στη 10άδα.

Αφού υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Ακαπούλκο, ο De Minaur κατάφερε να υπερασπιστεί και τη θέση του στη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι έχασε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.10.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την άλλη κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.11. Αν και παρέμεινε για 3η διαδοχική εβδομάδα εκτός 10άδας, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παραμένει σε απόσταση αναπνοής από το Top 10 και συγκεκριμένα τον χωρίζουν 40 βαθμοί από τον De Minaur.

Στις πρώτες θέσεις δεν άλλαξε κάτι, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα στην κορυφή και τον Carlos Alcaraz να τον ακολουθεί στο Νο.2. Στο Νο.3 και σε κοντινή απόσταση και από τους δυο, παραμένει ο Jannik Sinner, τον οποίο με τη σειρά του ακολουθεί ο Daniil Medvedev.

Ο Andrey Rublev παραμένει στο Νο.5, ο Alexander Zverev στο Νο.6, ο Holger Rune στο Νο.7 και ο Hubert Hurkacz στο Νο.8. Ο Casper Ruud κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.9, ενώ το Top 10 συμπληρώνει o De Minaur.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της εβδομάδας ήταν και ο Ugo Humbert, ο οποίος κατέκτησε τον 2ο φετινό τίτλο του στο Ντουμπάι και κέρδισε άλλες 4 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.14 - στην πρώτη του είσοδο ever στο Top 15.

Νέο career high και για τον πρώταθλητή του Σαντιάγο, Sebastian Baez, που κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε για 1η φορά στο Top 20 και στο Νο.19. Ο φιναλίστ του Ντουμπάι, Alexander Bublik, κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.20 του κόσμου, βελτιώνοντας κι αυτός το προσωπικό του ρεκόρ.

Νέα career high σημείωσαν και οι Jack Draper και Alejandro Tabilo. O Draper, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ στο Ακαπούλκο, κέρδισε 13 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.37. Ο Tabilo κέρδισε 12 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του Σαντιάγο και βρέθηκε στο Νο.39.

Τέλος, νέα ατομικά ρεκόρ στο Top 100 έκαναν ακόμα οι Flavio Cobolli στο Νο.62 (+7 θέσεις), ο Thiago Wild στο Νο.65 (+8 θέσεις), ο Luciano Darderi στο Νο.73 (+7 θέσεις), ο 18χρονος Jakub Mensik στο Νο.81 (+6 θέσεις) και ο Thiago Agustin Tirante στο Νο.97 (+3 θέσεις).

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Όσον αφορά τους Έλληνες, ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε 4 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο.473, ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας βρίσκεται στο Νο.747.

Στο διπλό, ο Πέτρος Τσιτσιπάς παραμένει Νο.1 στη χώρα μας, κερδίζοντας 5 θέσεις αυτή την εβδομάδα για να βρεθεί στο Νο.90 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots