WTA
Στον τελικό του διπλού στο Μπάρι η Βαλεντίνη

 
Στον τελικό του διπλού στο Μπάρι η Βαλεντίνη
tennisnews team Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:36

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Γαλλίδα Elixane Lechemia πέτυχαν μια ακόμα πολύ καλή νίκη στο Μπάρι και προκρίθηκαν στον τελικό του Open delle Puglie.

Η Γραμματικοπούλου και η Lechemia έκαναν ένα άψογο ματς και συνέτριψαν τις Zhibek Kulambayeva και Carole Monnet με 6-1, 6-1 σε λιγότερο από μια ώρα, για να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Open delle Puglie στο Μπάρι της Ιταλίας.

Μια φανταστική εβδομάδα διανύουν η Βαλεντίνη και η Γαλλίδα συμπαίκτριά της, οι οποίες δεν έχουν απειληθεί σε κανέναν αγώνα έως τώρα. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τις Berfu Cengiz και Darja Semenistaja με 6-3, 6-2, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τις Νο.2 του ταμπλό, Dalila Jakupovic και Irina Khromacheva με 6-1, 6-4.

Στον αυριανό τελικό, θα αντιμετωπίσουν είτε τις Katarzyna Kawa και Anna Siskova, No.4 στο ταμπλό, είτε τις Jaqueline Cristian και Vivian Heisen.

Θα είναι ο 3ος τελικός σε WTA 125 τουρνουά για τη Βαλεντίνη, που κέρδισε τον μεγαλύτερο τίτλο της στο διπλό τον προηγούμενο μήνα στο 125άρι του Μπαρρανκίγια της Κολομβίας, μαζί με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Ήταν ακόμα φιναλίστ στο Korea Open της Σεούλ το 2021, ενώ έχει παίξει και σε έναν τελικό WTA στα διπλά, στο 250άρι της Λωζάνης το 2021.

Αν καταφέρει αύριο να κερδίσει τον 2ο τίτλο της σε 125άρι τουρνουά, θα εξασφαλίσει και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.138 του κόσμου και το career high της είναι το Νο.118.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots