WTA
2ος συνεχόμενος τελικός σε 125άρι για τη Βαλεντίνη

 
2ος συνεχόμενος τελικός σε 125άρι για τη Βαλεντίνη
tn team Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:53

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ήταν φιναλίστ και στο 125άρι του Βουκουρεστίου στα διπλά, μόλις μια εβδομάδα μετά την παρουσία της στον τελικό ενός ακόμα WTA 125 τουρνουά στο Μπάρι.

Η Γραμματικοπούλου έπαιξε με δυο διαφορετικές συμπαίκτριες στα 125άρια του Μπάρι και του Βουκουρεστίου, φτάνοντας και στα δυο μέχρι τον τελικό.

Μετά το Μπάρι, όπου είχε στο πλευρό της την Γαλλίδα Elixane Lechemia, έφτασε στον τελικό και στο Βουκουρέστι, μαζί με την Τσέχα Anna Siskova.

Στον τελικό του Tiriac Foundation Trophy έδωσαν μάχη για τον τίτλο, αλλά μετά από δυο κλειστά σετ ηττήθηκαν από τις Ιταλίδες Angelica Moratelli και Camilla Rosatello με 7-5, 6-4.

Νωρίτερα στο τουρνουά, η Γραμματικοπούλου και η Siskova είχαν αποκλείσει τις Lechemia και Conny Perrin με 6-3, 6-4, καθώς και τις Νο.2 του ταμπλό, Irina Khromacheva και Valeriya Strakhova, με 6-2, 7-6 (7).

Αυτός ήταν ο 4ος τελικός για τη Βαλεντίνη σε WTA 125 τουρνουά, μετά από τη Σεούλ το 2021 και τους 3 τελικούς που έχει φέτος, στο Μπαρρανκίγια όπου κατέκτησε τον τίτλο με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στο Μπάρι και στο Βουκουρέστι. Θυμίζουμε πως έχει παίξει και σε έναν τελικό σε WTA 250 διοργάνωση, στη Λωζάνη το 2021.

Μετά και τη νέα αυτή επιτυχία, η Βαλεντίνη αναμένεται να επιστρέψει στο Top 120 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει το προηγούμενο career high της, που είναι το Νο.118.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots