Παίκτρια της εβδομάδας η Ρεντούλη

 
Παίκτρια της εβδομάδας η Ρεντούλη
Παίκτρια της εβδομάδας η Ρεντούλη
tennisnews team Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 - 12:34

Η Αναστασία Ρεντούλη αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια της εβδομάδας στην Southeastern Conference του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από μια φανταστική εβδομάδα. Για πρώτη φορά γνώρισε αυτή τη διάκριση η Ελληνίδα τενίστρια, ενώ ταυτοχρόνως έγινε και η πρώτη εκπρόσωπος του Mississippi State που κέρδισε το βραβείο.

Διανύοντας την 3η της χρονιά στο πανεπιστήμιο του Mississippi State και στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Αναστασία Ρεντούλη γνώρισε μια πολύ σημαντική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια της προηγούμενης εβδομάδας στην περιφέρεια, την Southeastern Conference.

H 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία μεγάλωσε στην Αθήνα, είχε μια απίθανη εβδομάδα, κερδίζοντας και τους 4 αγώνες που έδωσε στα μονά και στα διπλά, απέναντι στο πανεπιστήμιο του Vanderbilt και του Kentucky.

Απέναντι στο Vanderbilt, που βρίσκεται στο Νο. 2, το Mississippi State πέτυχε μια τεράστια νίκη με 4-3. Η Αναστασία κέρδισε το Νο. 98 της γενικής κατάταξης ITA, Amanda Meyer, με 5-7, 6-3, 7-6 (5), ενώ στα διπλά, με συμπαίκτρια την Sara Lizariturry, επικράτησαν των Lauren Gish και Christina Rosca, με 6-4.

Δυο μέρες μετά, στις 17 Μαρτίου, η Αναστασία βοήθησε ξανά την ομάδα της όσο περισσότερο μπορούσε, στη νίκη της με 4-0 επί του Kentucky, No. 14. Στο διπλό, η Ρεντούλη και η Lizariturry κέρδισαν τις Diana Tkachenko και Brianna Tulloch, με 6-3, ενώ στο μονό, η 20χρονη ελληνίδα επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Tkhachenko, με 2-6, 6-3, 6-2.

Αυτές οι επιτυχίες, έκαναν την Ρεντούλη την πρώτη παίκτρια του Mississippi State, που αναδεικνύεται κορυφαία παίκτρια της εβδομάδας στη νοτιανατολική περιφέρεια.

"Είναι μια πραγματική τιμή για μένα που αναδείχθηκα SEC Player of the Week. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, τους προπονητές και το προσωπικό, γιατί το τελευταίο Σαββατοκύριακο ήταν ξεκάθαρα ομαδική δουλειά και δεν θα ήταν το  ίδιο χωρίς την ατελείωτη υποστήριξη που λάβαμε. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι μας βοήθησαν να κάνουμε αυτή την άνοιξη αξέχαστη", δήλωσε η Ρεντούλη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή την εβδομάδα η Αναστασία συνέχισε το νικηφόρο της σερί στα μονά, καθώς κέρδισε άλλους δυο δύσκολους αγώνες. Την Παρασκευή κέρδισε την Ellie Wright του πανεπιστημίου του Missouri με 6-3, 3-6, 7-5, ενώ την Κυριακή επικράτησε της Natsuho Arakawa του Arkansas με 7-6 (5), 4-6, 6-4!

Με τις τελευταίες τις νίκες, η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετράει πλέον 6 διαδοχικές νίκες σε αγώνες μονού στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Επόμενος αγώνας για το Mississippi State, θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή στο Τέξας, με το πανεπιστήμιο Texas A&M.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots