Με νίκη Σκορίλα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στην Κρήτη

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:52

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε το 4ο και τελευταίο rubber του tie της Ελλάδας με τη Λιθουανία, ολοκληρώνοντας έτσι με μια ελληνική νίκη το διήμερο των αγώνων στο Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας επικράτησε του ταλαντούχου Vilius Gaubas με 6-4, 6-4 και πήρε τον πρώτο ελληνικό πόντο στο tie της Ελλάδας με τη Λιθουανία, για το World Group II του Davis Cup.

Παράλληλα, η νίκη του Σκορίλα διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα του tie, που ήταν 3-1 υπέρ της Λιθουανίας. Η Λιθουανία θα πάει χάρη σ' αυτή τη νίκη στα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup, ενώ η Ελλάδα θα παλέψει για την παραμονή της στη 2η κατηγορία το 2022, στα πλέι οφ του World Group II.

Ο Αλέξανδρος, ο οποίος είναι αήττητος (3-0 μονά, 1-0 διπλά) στην καριέρα του στο Davis Cup, αγωνίστηκε για 1η φορά εντός Ελλάδας για τον σπουδαίο θεσμό και ήταν λίγο αγχωμένος στα πρώτα λεπτά, μένοντας πίσω με break στο 1-3.

Όσο περνούσε η ώρα όμως "λυνόντουσαν" τα χέρια του και έπαιζε όλο και καλύτερα. Με δυο break στα επόμενα λεπτά, αρχικά ισοφάρισε σε 3-3 και αργότερα πήρε και το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ έκανε το break στο 6ο game και προηγήθηκε με 4-2, ο 16χρονος Λιθουανός όμως, Νο.46 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, έκανε break και μείωσε σε 5-4. Δεν προβληματίστηκε ο Αλέξανδρος, που με νέο break έκανε το 6-4 και ολοκλήρωσε το ματς σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Θυμίζουμε πως χθες η Λιθουανία έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, καθώς πρώτα ο Ricardas Berankis κέρδισε τον Πέτρο Τσιτσιπά με 6-1, 6-3 και στη συνέχεια ο Laurynas Grigelis πήρε ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Μιχάλη Περβολαράκη, σε 3 ώρες και 8 λεπτά, με 7-6 (6), 3-6, 7-5.

Σήμερα οι αγώνες ξεκίνησαν με το διπλό, όπου οι Λιθουανοί "σφράγισαν" τη νίκη, με τους Berankis και Grigelis να επικρατούν των Μάρκου Καλοβελώνη και Πέτρου Τσιτσιπά, με 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots