Ήττα για τον Πέτρο, προβάδισμα η Λιθουανία

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:29

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, ειδικά στο 2ο σετ κοίταξε στα μάτια τον Ricardas Berankis, δεν έκανε όμως και την υπέρβαση με αποτέλεσμα η Λιθουανία να πάρει το προβάδισμα μετά το πρώτο rubber του tie.

Ο Berankis επικράτησε με 6-1, 6-3 του Πέτρου Τσιτσιπά στο 1ο rubber του tie της Ελλάδας με τη Λιθουανία για το World Group II του Davis Cup, που φιλοξενείται στο Lyttos Beach της Χερσονήσου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κορυφαίος Λιθουανός τενίστας, Νο.107 στην παγκόσμια κατάταξη, άλλοτε και Νο.50, χρειάστηκε 75 λεπτά για να πάρει τη νίκη. Στο 1ο σετ κέρδισε 5 συνεχόμενα games και επιβλήθηκε με 6-1, στο 2ο σετ όμως ο Πέτρος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση, ανέβασε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς και ήταν μπροστά μέχρι το 3-2.

Ο 31χρονος Berankis έκανε το break στο 7ο game, αλλά ο Πέτρος συνέχισε να είναι κοντά του και είχε break point για την ισοφάριση στο 8ο game. Δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως, ο Λιθουανός υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 5-3 και στη συνέχεια πήρε και ένα νέο break για το 6-3.

Στο δεύτερο rubber του tie, ο Μιχάλης Περβολαράκης, που θα αγωνιστεί ως Νο.1 της ομάδας μας, θα αντιμετωπίσει το Νο.2 της Λιθουανίας, Laurynas Grigelis.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Lyttos Beach και συνεχίζει να κάνει την αποθεραπεία του και να προπονείται μετά τον τραυματισμό του στο πέλμα, δεν δηλώθηκε για το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν αποκλείεται να αγωνιστεί, εφόσον κρίνει πως είναι σε κατάσταση να το κάνει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots