ATP
Στο Top 75 της παγκόσμιας κατάταξης ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Στο Top 75 της παγκόσμιας κατάταξης ο Πέτρος Τσιτσιπάς
© Loic Wacziak / FFT
tn team Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 10:56

Άνοδο 46 θέσεων σημείωσε ο Πέτρος Τσιτσιπάς μετά την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros μαζί με τον αδερφό του, Στέφανο, με αποτέλεσμα να κάνει νέο career high και να μπει στους 75 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ!

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχαν 3 νίκες στο Roland Garros, μεταξύ άλλων απέκλεισαν και τους περσινούς πρωταθλητές, Austin Krajicek και Ivan Dodig, για να μπουν στον πρώτο τους προημιτελικό σε ένα Grand Slam, επίδοση που τους έδωσε από 360 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα.

Ο Πέτρος, ο οποίος σταθερά είναι στην κορυφή της χώρας μας στα διπλά τις τελευταίες σεζόν, κέρδισε 46 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.72 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high του κατά 9 θέσεις το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ. Παράλληλα, με τη θέση αυτή δεν μπορεί να χάσει πλέον τη μεγάλη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν επίσης στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Roland Garros σε 1,5 μήνα.

Ο Στέφανος κέρδισε 54 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.88 του κόσμου. Στα μονά, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών είχε μια μικρή πτώση 2 θέσεων και βγήκε ξανά από το Top 10, για δεύτερη φορά φέτος, υποχωρώντας στο Νο.11.

Πάντα δεύτερος Έλληνας τενίστας στα μονά είναι ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος αυτή την εβδομάδα έχασε 40 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.432 του κόσμου. Ο Σακελλαρίδης αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα, αφού αγωνίζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots