Πέτρος Τσιτσιπάς: "Τρομερή εμπειρία για μένα, ελπίζω να το ξανακάνουμε" (vid)

 
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Τρομερή εμπειρία για μένα, ελπίζω να το ξανακάνουμε" (vid)
tn team Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 - 22:33

Oι δηλώσεις του Πέτρου και του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την ολοκλήρωση της πορείας τους στο διπλό του Roland Garros.

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσαν σήμερα την πολύ καλή πορεία τους στην προημιτελική φάση του διπλού στο Roland Garros, όπου ηττήθηκαν από την πολύ δυνατή ομάδα των Marcelo Arevalo και Mate Pavic, με 7-5, 6-4

"Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ο Πέτρος είναι νέος παίκτης στο tour, αν τον συγκρίνεις με τους άλλους παίκτες και με εμένα, ακόμα μαζεύει πολλές εμπειρίες απ' αυτούς τους αγώνες. Προσπαθώ να τον ενθαρρύνω να παίζει επιθετικό τένις και να μην προσπαθεί να παίξει παθητικό τένις. Είμαι χαρούμενος γιατί μπήκε στον αγώνα σήμερα και προσπάθησε να ανεβεί, προσπάθησε να κάνει σερβίς-βολέ. Μπορεί να μην του βγήκαν, όμως το χαίρομαι όταν παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες και παίζει πραγματικό διπλό", είπε ο Στέφανος, στις δηλώσεις που παραχώρησε για το ελληνικό Eurosport.

Και συμπλήρωσε: "Από τη δική μου μεριά έκανα ό,τι μπορούσα. Μπορεί να μην είμαι και ο πιο ικανός παίκτης στο φιλέ, είμαι πιο κλασικός παίκτης, μονίστας που παίζει διπλά, οπότε εγώ έχω μια διαφορετική φιλοσοφία και ο Πέτρος έχει το χάρισμα να το κάνει αυτό πιο εξελιγμένα, πιο περίπλοκα και πιο γρήγορα."

Από τη μεριά του, ο Πέτρος είπε: "Ήταν καλό ματς. Στα δικά τους σερβίς κυριάρχησαν, ήξεραν πως να μας μπλοκάρουν τις επιστροφές. Ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο τη λόμπα και να το μιξάρουμε λίγο περισσότερο. Δεν είναι εύκολο όμως και το γήπεδο σήμερα ήταν λίγο πιο αργό από τα υπόλοιπα που παίξαμε. Στα δικά μας service games o Στέφανος έπαιξε σχεδόν εξαιρετικά, στα δικά μου θα μπορούσα να έχω και καλύτερο ποσοστό 1ου σερβίς. Αλλά σίγουρα δεν θα παίξεις τέλεια σε όλο το ματς, θα έχεις και στιγμές που θα πέσει το επίπεδό σου. Ήταν μια τρομερή εμπειρία για μένα και ελπίζω να το ξανακάνουμε στο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots