Εκτός 4άδας τα αδέρφια Τσιτσιπά

 
Εκτός 4άδας τα αδέρφια Τσιτσιπά
tn team Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 - 17:12

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψαν, αλλά η εξαιρετική τους πορεία στο Roland Garros ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από τους Marcelo Arevalo και Mate Pavic.

Το πολύ δυνατό δίδυμο των Arevalo και Pavic, Νο.9 στο ταμπλό, ήταν καλύτερο σήμερα και πήρε τη νίκη με 7-5, 6-4, για να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Roland Garros.

Ένα break σε κάθε σετ έκαναν οι Arevalo και Pavic, που ήταν αισθητά καλύτεροι σε ολόκληρο το ματς και πριν κάνουν το πρώτο break σε κομβικό σημείο για να προηγηθούν με 6-5, είχαν και 5 χαμένα break points στο 1ο σετ.

Οι Πέτρος και Στέφανος αντιστάθηκαν, έσβησαν τα 5 πρώτα break points που αντιμετώπισαν και είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους όταν προηγήθηκαν με 4-5, 15-30, με 3 συνεχόμενους πόντους όμως οι Arevalo και Pavic έδιωξαν τον κίνδυνο.

Μετά το break στο τέλος του 1ου σετ, ήρθε κι ένα ακόμα στις αρχές του 2ου για τους Arevalo και Pavic, που κατόρθωσαν μάλιστα να επιστρέψουν από το 40-0 και να "σπάσουν" τελικά τον Πέτρο, που δεν μπορούσε να βρει πρώτα σερβίς σε εκείνο το σημείο και έκανε και 2 διπλά λάθη.

Οι Arevalο και Pavic πήραν ένα προβάδισμα με 3-1 και έκτοτε δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο, για να φτάσουν χωρίς πρόβλημα στο 6-4 και να "κλειδώσουν" τη νίκη τους 1 ώρα και 33 λεπτά παιχνδιού στο Simonne Mathieu, ολοκληρώνοντας τον αγώνα χωρίς να έρθουν αντιμέτωποι με break point.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά συμμετείχαν μόλις για 2η φορά στο Roland Garros φέτος, πανηγύρισαν την 1η τους νίκη στο τουρνουά και κατάφεραν για 1η φορά σε ένα Grand Slam να πετύχουν 2 νίκες στη σειρά. Τελικά σταμάτησαν στις 3 νίκες και προκρίθηκαν τον πρώτο τους Grand Slam προημιτελικό, πορεία που επιπλέον τους εξασφαλίζει και ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα γίνουν στα ίδια γήπεδα σε 1,5 μήνα.

Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Denys Molchanov και John-Patrick Smith με 7-6 (9), 6-4, στον 2ο γύρο του περσινούς πρωταθλητές και Νο.4 του ταμπλό, Ivan Dodig και Austin Krajicek, με 4-6, 7-5, 6-3, ενώ στον 3ο γύρο απέκλεισαν τους Γάλλους Manuel Guinard και Gregoire Jacq με 7-6 (2), 6-2.

O Πέτρος μπορεί να κερδίσει από 44 έως 47 θέσεις την ερχόμενη εβδομάδα και θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Top 75 της παγκόσμιας κατάταξης. Στην καλύτερη περίπτωση θα ανεβεί στο Νο.71 και στη χειρότερη στο Νο.74 του κόσμου!

Παράλληλα και ο Στέφανος, ο οποίος ούτως ή άλλως θα έπαιζε στους Ολυμπιακούς, θα κερδίσει πάνω από 50 θέσεις και αναμένεται να επιστρέψει στο Top 90 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα μπορεί να έχει εκπροσώπηση έως και σε 4 διαφορετικά ταμπλό στους Ολυμπιακούς του Παρισιού: στο μονό ανδρών (Στέφανος Τσιτσιπάς), μονό γυναικών (Μαρία Σάκκαρη), διπλό ανδρών (Πέτρος & Στέφανος Τσιτσιπάς) και μεικτό διπλό (Σ. Τσιτσιπάς & Σάκκαρη).

Στο μεταξύ το τουρνουά συνεχίζεται στο Roland Garros, με τους Arevalo και Pavic, που διεκδικούν το 1ο τους Grand Slam ως συμπαίκτες (ο Arevalo έχει κερδίσει το Roland Garros το 2022 με τον Jean-Julien Rojer, ο Pavic έχει 3 Grand Slams στο διπλό αλλά κανένα στο Roland Garros), να αντιμετωπίζουν στα ημιτελικά τους Νο.1 του ταμπλό, Marcel Granollers και Horacio Zeballos.

Ο ημιτελικός θα γίνει αύριο, ενώ στον τελικό περιμένουν ήδη οι Ιταλοί Simone Bolelli και Andrea Vavassori, που κέρδισαν σήμερα στον άλλον ημιτελικό τους Νο.2 του ταμπλό, Rohan Bopanna και Matthew Ebden με 7-5, 2-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots