Βαρύ πρόστιμο για coaching στα αδέρφια Τσιτσιπά

 
Βαρύ πρόστιμο για coaching στα αδέρφια Τσιτσιπά
tn team Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 - 20:23

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς τιμωρήθηκαν με πρόστιμο από το Roland Garros, για πολλαπλή παραβίαση των κανονισμό για coaching.

Αν και το coaching την ώρα των αγώνων πλέον επιτρέπεται, υπάρχουν και κάποιοι κανονισμοί που πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Συγκεκριμένα, το coaching πρέπει να γίνεται μόνο όταν ο παίκτης βρίσκεται στην πλευρά που είναι και το box του, ενώ δεν επιτρέπεται η συνομιλία με τον προπονητή, παραμόνο στη διάρκεια ενός ιατρικού τάιμ άουτ ή ενός toilet break.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά, που δέχτηκαν warning κατά τη διάρκεια των αγώνων τους στα διπλά στο Roland Garros, τιμωρήθηκαν με πρόστιμα που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ αθροιστικά, σε τρια διαφορετικά ματς.

Στα διπλά δέχτηκαν τα πρόστιμα των 4.600 και 9.200 ευρώ για δυο διαφορετικούς αγώνες, ενώ ο Στέφανος δέχτηκε για τον ίδιο λόγο πρόστιμο και για τον αγώνα του με τον Carlos Alcaraz στα προημιτελικά του μονού, ύψους 7.400 ευρώ.

Τα ποσά αυτά θα αφαιρεθούν από τα έπαθλα των δυο παικτών, που στο μονό είναι 415.000 ευρώ για τον Στέφανο, ενώ στο διπλό μοιράζονται το ποσό των 80.000 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots