ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι ενθουσιασμένος με τον Πέτρο, αν κερδίσει 10-20 θέσεις θα μπαίνουμε σε όποιο τουρνουά θέλουμε" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι ενθουσιασμένος με τον Πέτρο, αν κερδίσει 10-20 θέσεις θα μπαίνουμε σε όποιο τουρνουά θέλουμε" (vid)
© TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tennisnews team Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 - 8:46

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τα σχέδια που έχει για το διπλό μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, που πρόσφατα μπήκε για 1η φορά στο Top 75 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

O Τσιτσιπάς έδωσε στο Tennis TV την καθιερωμένη του "pre-tournament" συνέντευξη στο Χάλε και μεταξύ άλλων σχολίασε το ότι δεν δήλωσε συμμετοχή αυτή τη φορά στο διπλό, κάτι που κάνει συνήθως στο συγκεκριμένο τουρνουά.

"Διεκδικήσαμε την απευθείας είσοδο με το ranking, o αδερφός μου ο Πέτρος ακόμα δουλεύει για την κατάταξή του, να ανεβεί όσο περισσότερο γίνεται για να μη ζητάμε άλλες wild card γιατί αισθάνομαι ότι ζητήσαμε πολλές τελευταία! Το καλύτερο είναι πως έχει το επίπεδο, είναι στο Top 100, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για εκείνον γιατί αν κερδίσει άλλες 10-20 θέσεις θα μπαίνουμε απευθείας σχεδόν σε όλα τα τουρνουά και αυτό είναι ένα όνειρο που έχουμε. Αν είναι να παίζω στα διπλά, θέλω να το κάνω με τον αδερφό μου και να χτίσουμε κάτι ωραίο μαζί", απάντησε ο Στέφανος, που θα παίξει στους Ολυμπιακούς στο διπλό μαζί με τον Πέτρο, που την προηγούμενη εβδομάδα σκαρφάλωσε στο Νο.72 του κόσμου, αν και τώρα υποχώρησε λίγο, στο Νο.79.

Αυτό θα είναι το πρώτο τουρνουά για τον Τσιτσιπά στο χόρτο μετά από έναν χρόνο: "Το τένις είναι διαφορετικό στο χορτάρι, είναι μια επιφάνεια που επιβραβεύει αυτούς που παίρνουν το ρίσκο και κάνουν επίθεση. Το έχω συνειδητοποιήσει αυτό μέσα στα χρόνια και προσπαθώ να ταιριάξω όσο πιο πολύ γίνεται το τένις μου σ' αυτή την επιφάνεια. Είναι συναρπαστικό που το τένις μπορεί να προσφέρει τόσες διαφορετικές εκδοχές του!"

Για το αν χρειάζεται πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί στην επιφάνεια, είπε: "Δεν μου πήρε πολύ καιρό να εγκλιματιστώ. Ξεκίνησα να προπονούμαι στο χορτάρι την προηγούμενη εβδομάδα και μου βγαίνει φυσικά. Μου αρέσει να παίζω στο χορτάρι και έχω πει στο παρελθόν ότι θα ήθελα να είναι μεγαλύτερη η σεζόν στο χόρτο. Στο χώμα υπάρχει αυτό το πλεονέκτημα, παίζουμε σε πολλά τουρνουά και το Roland Garros έρχεται σε ένα σημείο όπου έχεις παίξει πολύ στην επιφάνεια. Στο χορτάρι δεν το έχουμε αυτό και είναι κάτι που θα ήθελα να είναι διαφορετικό. Είναι όμως αυτό που είναι, ελπίζω να προσαρμοστώ αρκετά γρήγορα και να μην χαραμίσω τα πολύτιμα τουρνουά που έχουμε πριν το Wimbledon."

Ρωτήθηκε και αν παίρνει συμβουλές από παίκτες όπως ο Μαρκ Φιλιππούσης και ο Μάρκος Παγδατής, ή άλλων από άλλους πρώην πρωταθλητές, που είχαν καλές επιδόσεις σ' αυτή την επιφάνεια: "Τους μιλάω κάποιες φορές, όταν τους βλέπω. Γενικά μ' αρέσει να μιλάω σε διαφορετικούς ανθρώπους κάθε φορά, να δω τι έχουν να μου προσφέρουν και να τα ενσωματώσω όσο καλύτερα μπορώ σε αυτό που πιστεύω ότι λειτουργεί για μένα. Πολλοί μπορεί να έχουν να δώσουν συμβουλές, αλλά που να μη δουλεύουν σε εσένα. Είμαι επιλεκτικός με αυτό, αλλά νιώθω πως το παιχνίδι μου στο φιλέ έχει βελτιωθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες και θα προσπαθήσω να το αξιοποιήσω γιατί στο χορτάρι αυτό είναι μεγάλο όπλο."

Τέλος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Jannik Sinner, που επίσης βρίσκεται στο τουρνουά και μάλιστα μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα προημιτελικά: "Είναι πολύ ταλαντούχος και πολύ καλός άνθρωπος, από τους καλύτερους στο tour. Θαυμάζω πολλά πράγματα στον Jannik: τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα, την απίθανη προσωπικότητα που έχει. Προφανώς εκπροσωπεί επάξια το τένις και χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν κι αυτόν για να εκπροσωπούν το άθλημά μας. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα παιδιά και ένας πολύ καλός συνάδελφος. Έρχονται πολλά καλά πράγματα για εκείνον και ελπίζω να τον αντιμετωπίσω περισσότερες φορές και να βάλω αυτή την πρόκληση στον εαυτό μου."

Ο Τσιτσιπάς θα κάνει σήμερα την πρεμιέρα του στο τουρνουά του Χάλε, γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), αντιμετωπίζοντας τον Henri Squire.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots