H ώρα της Ελλάδας στο Davis Cup: "Στόχος να διεκδικήσουμε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία"

 
H ώρα της Ελλάδας στο Davis Cup: "Στόχος να διεκδικήσουμε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία"
tn team Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 - 14:20

Ξεκινάει σήμερα η προσπάθεια της Ελλάδας στο Davis Cup ενάντια στην Τζαμάικα, για τα πλέι οφ του World Group II. Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής, Δημήτρη Χατζηνικολάου, του αρχηγού αποστολής, Απόστολου Τσιτσιπά, αλλά και του διευθυντή αγώνων, Αλέξη Ζητρίδη, λίγο πριν το μεγάλο ραντεβού στο Ace Tennis Club της Παλλήνης.

Η Εθνική Ομάδα Τένις θα ξεκινήσει σήμερα την προσπάθειά της να παραμείνει αρχικά στο World Group II μέσα από τα πλέι οφ, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει σε δεύτερο χρόνο την άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cu τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σήμερα, ξεκινώντας από τις 16:00 το απόγευμα, θα αρχίσουν οι αγώνες της Ελλάδας με την Τζαμάικα στο Ace Tennis Club της Παλλήνης, όπου έως αύριο θα διεκδικηθεί η είσοδος στο World Group II για τους αγώνες του Σεπτεμβρίου.

Ο προπονητής της ομάδας μας, Δημήτρης Χατζηνικολάου, δήλωσε: "Το κλίμα είναι πολύ καλό κι είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που κυνηγάμε ξανά το όνειρο μας να βρεθούμε στο World Group I, παρά την απουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, του πιο δυνατού παίκτη μας που βρίσκεται με βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ. Η ομάδα μας όμως έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Προπονηθήκαμε σκληρά, καθημερινά εδώ και μία εβδομάδα, μεθοδικά και με πλάνο για να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαστε αισιόδοξοι, έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και με την υποστήριξη του κόσμου στις κερκίδες να πανηγυρίσουμε τη νίκη ώστε τον επόμενο Σεπτέμβριο να διεκδικήσουμε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία. Η υποστήριξη που έχουμε σε αυτή την προσπάθεια από τότε που ξεκινήσαμε, είναι αμέριστη. Η Ε.Φ.Ο.Α. είναι δίπλα μας, μοιραζόμαστε το όνειρο της ανόδου στο World Group I με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού τένις,  Σπύρο Ζαννιά που «πολεμάει» μαζί μας έξω από τις γραμμές του γηπέδου."

Ο αρχηγός της αποστολής της Εθνικής, Απόστολος Τσιτσιπάς, είπε με τη σειρά του: "Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, όπως η λέξη το λέει, είναι να κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια που μπορούμε… και θα την κάνουμε! Αυτό που έχω τονίσει στους αθλητές μας κι όλη την ελληνική αποστολή, είναι ότι πρέπει να παλέψουμε από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όταν παλεύεις στην έδρα σου γιατί παίζουμε στην Ελλάδα και θα έχουμε σίγουρα τη στήριξη του κοινού, πρέπει να βγάλεις την πίστη στον εαυτό σου, να παλέψεις ταπεινά και νομίζω ότι θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το αποτέλεσμα είναι η νίκη και να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε σε αυτή την κατηγορία στο Davis Cup, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ανέλθουμε στην πρώτη κατηγορία."

Τέλος, ο Διευθυντής Αγώνων, Αλέξης Ζητρίδης, στάθηκε στις απαιτήσεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία στον αθλητισμό και την προσπάθεια διοργάνωσης που έγινε: "Η πανδημία, όπως είναι γνωστό, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση και αλλαγές στον προγραμματισμό των αθλητικών διοργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Είχε σαν συνέπεια να μας ανατεθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις η διοργάνωση της συνάντησης του Davis Cup μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας και Τζαμάικας. Ανταποκριθήκαμε άμεσα, ετοιμαστήκαμε σε χρόνο μηδέν και για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα φιλοξενήσουμε επίσημους αγώνες σε κλειστά γήπεδα.

Στοχεύουμε με αξιώσεις στην άνοδο της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup, εκεί όπου δεν έχει βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Παράλληλα στη διασφάλιση υποδειγματικής φιλοξενίας και των καλύτερων συνθηκών για αθλητές και officials που θα συμμετέχουν στη συνάντηση. Τέλος, αποβλέπουμε πάνω από όλα σε μια διοργάνωση που θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους φίλους του τένις που θα την παρακολουθήσουν χαρίζοντας τους μια μοναδική εμπειρία. Αυτό είναι το στοίχημα μας και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να το κερδίσουμε."

Οι αγώνες της Ελλάδας με την Τζαμάικα θα μεταδοθούν από την Cosmote TV, στη συχνότητα Cosmote Sports 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots