Το Καλλιμάρμαρο επόμενος στόχος της ομοσπονδίας για το Davis Cup

 
Το Καλλιμάρμαρο επόμενος στόχος της ομοσπονδίας για το Davis Cup
© tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 11:13

Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) και Γενικός Γραμματέας της ΕΦΟΑ, κ. Σπύρος Ζαννιάς, αποκάλυψε πως η ομοσπονδία έχει πρώτο στόχο το Καλλιμάρμαρο, για τη φιλοξενία των αγώνων του Davis Cup με τη Σλοβακία για το World Group I.

Μετά και τη χθεσινή κλήρωση του Davis Cup, από την οποία προέκυψε πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου για το World Group I ξανά στη χώρα μας, ο κ. Ζαννιάς αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr, πως η ΕΦΟΑ έχει για 1η επιλογή το Καλλιμάρμαρο, για τη διοργάνωση των αγώνων.

"Θα προτείνω στο ΔΣ να πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε συνεννόηση με την ΕΟΕ και εναλλακτικά, εφόσον υπάρξουν δυσκολίες για το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφού οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αρχίζουν την 8η.10.2023 και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΑΕ. Εφόσον νικήσουμε περνάμε στα προκριματικά της τελικής φάσης και θα υπάρξει ακόμη μια συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2024 με μια από τις ομάδες που θα έχει ηττηθεί στη τελική φάση του 2023. Εάν και αυτή η συνάντηση είναι νικηφόρα για την εθνική μας, τότε θα παίξουμε στη τελική φάση του 2024 με τη συμμετοχή 16 χωρών. Στόχος εφικτός!", είπε χαρακτηριστικά ο Ζαννιάς.

"Οι συνεχόμενες νίκες στους αγώνες δίνουν μεγάλη ώθηση και κύρος στο ελληνικό τένις, αφού η ITF αναβαθμίζει διαρκώς το Davis Cup, που μαζί με το Ολυμπιακό τουρνουά είναι οι κορυφαίες διοργανώσεις της. Η παρουσία της σημαίας σε υψηλές διαβαθμίσεις του Davis Cup θα ξεσηκώσει το φίλαθλο κοινό, αφού οι αγώνες της εθνικής θα έχουν αντιπάλους τα μεγαθήρια του αθλήματος", πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΟΑ.

Όπως έχει πει και στο πρόσφατο παρελθόν, η ομοσπονδία διεκδικεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων το πολύ σπουδαίο event Laver Cup για το 2026, ενώ μεγάλος στόχος είναι και το να έρθει στη χώρα μας ένα ΑΤΡ τουρνουά.

"Διεκδικούμε μαζί με τον Δήμο Αθηναίων το Laver Cup 2026 και παλεύουμε την ανάληψη ΑΤΡ 250 μαζί με φορείς από την Ελλάδα και τον Διεθνή χώρο, στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, διοργανώσεις που θα δώσουν μεγάλη προβολή στην ΕΦΟΑ και στη χώρα μας", ανέφερε σχετικά ο τέως Πρόεδρος και νυν Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots