Davis Cup: Με Σλοβακία η Ελλάδα, ξανά εντός έδρας!

 
Davis Cup: Με Σλοβακία η Ελλάδα, ξανά εντός έδρας!
© tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 - 15:19

Τη Σλοβακία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, στο μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου, όπου θα διεκδικήσει μια ιστορική είσοδο στο κύριο τουρνουά του Davis Cup του 2024!

Στη σημερινή κλήρωση που έγινε για το World Group I, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα για 1η φορά στο νέο φορμάτ του θεσμού, κληρώθηκε μαζί με τη Σλοβακία, την οποία θα φιλοξενήσει σε ελληνικό έδαφος τον Σεπτέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία μας θα επιλέξει ένα διήμερο, είτε το 15-16 Σεπτεμβρίου, είτε το 16-17 Σεπτεμβρίου, ώστε να φιλοξενήσει τους αγώνες σε μια πόλη και ένα γήπεδο που θα επιλέξει η ίδια.

Να σημειωθεί πως είναι σημαντικό πως θα φιλοξενήσουμε και αυτό το tie, αφού οι αγώνες θα γίνουν αμέσως μετά το US Open και προφανώς η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι καθοριστική.

Η Σλοβακία, που ήταν στους ισχυρούς της κλήρωσης, είναι φυσικά μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, όπως και όλες στο World Group I. Ήταν στο Νο.9 του ταμπλό και διαθέτει στο ρόστερ της τους Alex Molcan (No.52 ATP), Norbert Gombos (No.121), Jozef Kovalik (No.133) και Lukas Klein (No.142), είναι δηλαδή μια από τις πιο πλήρεις ομάδες της κατηγορίας.

Αν η Εθνική μας μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλοβακίας, τότε θα είναι σε θέση να παίξει στα προκριματικά του βασικού τουρνουά του Davis Cup το 2024 και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στις "16" καλύτερες ομάδες του κόσμου!

Αναλυτικά τα ζευγάρια του World Group I:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots