Ελληνικό προβάδισμα με "περίπατο" της Βαλεντίνης

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 - 14:05

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία στο πρώτο της παιχνίδι στο Oeiras για το Billie Jean King Cup και η Ελλάδα έκανε εύκολα το 1-0 επί του Ισραήλ.

Παρότι έφτασε μόλις χθες στο Oeiras, εξαιτίας των υποχρεώσεών της στο Santa Margherita di Pula της Ιταλίας, όπου ήταν πρωταθλήτρια στο διπλό την προηγούμενη εβδομάδα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν άργησε να εγκλιματιστεί και τα πήγε πολύ καλά, ανοίγοντας σήμερα τους αγώνες της ελληνικής ομάδας για το τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανική ζώνης του Billie Jean King Cup.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.202 στην παγκόσμια κατάταξη, συνέτριψε με 6-2, 6-0 τη 16χρονη Mika Buchnik κι έτσι η Ελλάδα προηγείται του Ισραήλ με 1-0.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία έφτασε τις 12 νίκες σε 17 αναμετρήσεις για τα μονά σε αγώνες του Billie Jean King Cup (και άλλοτε Fed Cup), κέρδισε 5 games στη σειρά μετά το χαμένο 1ο game, για να προηγηθεί με 5-1 και να δείξει από νωρίς ποια θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.

Η νεαρή Ισραηλινή, που έφτασε πριν λίγες εβδομάδες στο Νο.59 της παγκόσμιας κατάσταξης των juniors, μείωσε 5-2, αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο game που κέρδισε στο ματς. Ακολούθησε νέος μονόλογος της Βαλεντίνης, που με 7 κερδισμένα games στη σειρά ολοκλήρωσε την αποστολή της και έκανε γρήγορα το 1-0 για την Ελλάδα.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την κορυφαία της ομάδας του Ισραήλ, Lina Glushko. Με νίκη, η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.151 στον κόσμο, θα "επισφραγίσει" και τον πρώτο πόντο της ελληνικής ομάδας στο Pool A του τουρνουά.

Θυμίζουμε πως αυτό είναι το πρώτο tie της ομάδας μας και στον όμιλο, εκτός από το Ισραήλ (0-1), βρίσκονται ακόμα η Πορτογαλία (1-0), η Βοσνία & Ερζεγοβίνη (1-0) και η Μάλτα (0-1).

Στόχος είναι μια από τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου, που οδηγούν στα πλέι-οφ του Σαββάτου, για την άνοδο στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τους αγώνες της Ελλάδας με το Ισραήλ εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots