Φιναλίστ ο Περβολαράκης στο Μπαχρέιν

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 - 12:16

Πολύ κοντά στον πρώτο του τίτλο σε ένα Challenger έφτασε ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος τελικά γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες στον τελικό του διπλού στο Bahrain Ministry of Interior Tennis Challenger, μαζί με τον Αυστριακό Maximilian Neuchrist.

Ο Περβολαράκης και ο Neuchrist έφτασαν πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στο δυνατό Challenger της πόλης Manama του Μπαχρέιν, αλλά ηττήθηκαν στον τελικό από τους Πορτογάλους Nuno Borges και Francisco Cabral, με 7-5, 6-7 (5), 10-8.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, και τα τρια σετ, με τους Πορτογάλους να καταφέρνουν να κάνουν το μοναδικό break στο 11ο game του 1ου (6-5), για να σερβίρουν αργότερα επιτυχημένα για το 7-5 και την κατάκτησή του.

Ο Περβολαράκης και ο Neuchrist έμειναν "ζωντανοί" κατακτώντας το επίσης πολύ κλειστό 2ο σετ, στο οποίο καμία από τις δυο ομάδες δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο, μετά από ένα γεμάτο tie-break, όπου το ελληνοαυστριακό δίδυμο κέρδισε τους 2 τελευταίους πόντους και επικράτησε με 7-5.

Και στο match tie-break που ακολούθησε έγινε μεγάλη μάχη, με τους Borges και Cabral να έχουν ένα μικρό προβάδισμα από τα μέσα του σετ και τελικά να καταφέρνουν και να το κερδίσουν στο 2ο championship point τους, με 10-8.

Ο Περβολαράκης και ο Neuchrist είχαν μια εξαιρετική εβδομάδα στο Μπαχρέιν, παρά την πικρή γεύση του χαμένου τελικού στις λεπτομέρειες στο φινάλε. Κέρδισαν στον 1ο γύρο τον Γερμανό Johannes Harteis και τον Φινλανδό Patrik Niklas-Salminen με 6-3, 6-4, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τους Αυστριακούς Alexander Erler και Lucas Miedler με 2-6, 6-4, 11-9. Στα ημιτελικά κέρδισαν και το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, τους Ινδούς Arjun Kadhe και Ramkumar Ramanathan με 6-3, 1-6, 10-7.

Ήταν ο 2ος τελικός σε Challenger για τον Περβολαράκης, που ήταν φιναλίστ και στο Challenger του Cary στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο, με παρτενέρ τότε τον Πέτρο Χρυσοχό.

Στο μονό του Challenger του Manama, ο Περβολαράκης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στα προκριματικά, με απολογισμό μια νίκη και μια ήττα. Είχε αποκλείσει τον Yusuf Ebrahim Ahmed με 6-4, 6-0 στην πρεμιέρα του, αλλά στη συνέχεια παρά το καλό του ξεκίνημα ηττήθηκε από τον Vladyslav Orlov, No.2 στο ταμπλό και No.429 στον κόσμο, με 1-6, 6-4, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots