Ήττα για τον Σκορίλα στα 3 σετ στη Λάρνακα

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 - 18:57

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας έκανε ένα καλό παιχνίδι στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στην Αλαμινό της Λάρνακας, όμως δεν απέφυγε την ήττα από το Νο.5 του ταμπλό, Simon Anthony Ivanov.

Ο Σκορίλας διεκδίκησε στα ίσα την πρόκριση απέναντι στον Βούλγαρο Ivanov, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.704 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, αλλά μετά από 2 ώρες και 38 λεπτά αγώνα "λύγισε" με 2-6, 6-4, 6-1.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.967 στον κόσμο, έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε 6 συνεχόμενα games και το κατέκτησε με 6-2. Στο 2ο σετ είχε την ευκαιρία να κλείσει το ματς, καθώς προηγήθηκε με 4-3 και είχε μάλιστα game point για το 5-3, δεν αξιοποίησε όμως την ευκαιρία του και δέχτηκε break στο ίδιο game, για να γίνει το 4-4.

O Ivanov βρήκε καλό ρυθμό και το εκμεταλλεύτηκε για να κερδίσει τα 9 από τα 10 τελευταία games του αγώνα, "κλειδώνοντας" έτσι την πρόκριση σε περισσότερο από 2,5 ώρες αγώνα.

Ο Σκορίλας συνεχίζει να έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό της χωμάτινης διοργάνωσης της Λάρνακας, όπου παίζει με τον Sebastian Gima. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Asaf Friedler και Jonas Trinker με 6-3, 6-4 και θα παίξουν στα προημιτελικά με τους Ιταλούς Christian Fellin και Giuseppe Tresca.

Στα προκριματικά της διοργάνωσης της Κύπρου, συμμετείχαν ακόμα οι Γρηγόρης Σαμαρτσίδης και ο Χρήστος Σιδηρόπουλος. Ο Σαμαρτσίδης κέρδισε τον Γερμανό Jonas Helpferer με 6-7 (2), 6-3, 10-4, αλλά στον 2ο προκριματικό γύρο ηττήθηκε από τον Ελβετό Nico Jaeger με 3-6, 1-6. Ο Σιδηρόπουλος ηττήθηκε στον 1ο προκριματικό γύρο από τον Ελληνοαμερικανό Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, με 6-2, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots