Σπουδαία πρόκριση για τον Σακελλαρίδη στο Mataro

 
Στέφανος Σακελλαρίδης
Στέφανος Σακελλαρίδης
tn team Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 - 21:46

Στους "4" καλύτερους της δυνατής διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Mataro προκρίθηκε ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος πέτυχε δυο νίκες σήμερα στο τουρνουά της Καταλονίας, μια απ' αυτές κόντρα στον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.328 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Μετά τη βροχερή χθεσινή μέρα στο Mataro, o Σακελλαρίδης χρειάστηκε να δώσει δυο αναμετρήσεις σήμερα και να "παλέψει" για 5 ώρες συνολικά στο court, φέρνοντας εις πέρας τη διπλή αποστολή του στα χωμάτινα γήπεδα του Club Tennis Mataro.

Πρώτα ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.587 στον κόσμο, ανιτμετώπισε το Νο.1 του ταμπλό και Νο.328 στην ΑΤΡ, Alibek Kachmazov.

Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Στέφανο, που ήταν εξαιρετικός στις πιο κρίσιμες στιγμές και κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη με 7-6 (2), 7-5 έπειτα από 2 ώρες και 31 λεπτά μάχης.

Ο Στέφανος είχε χάσει ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ και βρέθηκε πίσω με 5-5, 0-40. Κατάφερε με 5 πόντους στη σειρά να κρατήσει το σερβίς του και να μείνει "ζωντανός" στο 1ο σετ, το οποίο κέρδισε μετά από ένα εξαιρετικό tie-break, με 7-2.

Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, όπου ο 20χρονος Ρώσος σέρβιρε πρώτος και διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα συνεχώς, έως το 5-4. Ο Στέφανος έμεινε ψύχραιμος όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ και τελικά βρήκε και το break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να "κλειδώσει" τη νίκη του στο επόμενο game.

Προκρίθηκε στα προημιτελικά έχοντας ξεκινήσει την προσπάθειά του από τα προκριματικά. Εκεί, λίγες μόλις ώρες μετά, αντιμετώπισε τον 20χρονο Αμερικανό Dali Blanch, επίσης qualifier, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει επιστρέφοντας από σετ πίσω, με 5-7, 6-2, 6-2.

Ήταν άλλος ένας δύσκολος αγώνας για τον Στέφανο, που έμεινε στο court για 2 ώρες και 16 λεπτά. Θα μπορούσε να ξεμπερδέψει νωρίτερα, όμως απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ και με 5 χαμένα games στη σειρά, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν πτοήθηκε παρά την πολύ δύσκολη αυτή εξέλιξη, για να κερδίσει τα 4 τελευταία games του 2ου σετ και να το κατακτήσει με 6-2. Συνέχισε να είναι ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο και ο πιο φρέσκος στο 3ο σετ, στο οποίο πήρε από νωρίς τα ηνία κάνοντας το 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, για να ολοκληρώσει την ανατροπή με ένα νέο break στο 8ο game, για το 6-2.

Με αυτές τις δυο νίκες ο Στέφανος έφτασε τις 5 διαδοχικές νίκες στο Mataro της Ισπανίας, όπου θα παίξει σε έναν μεγάλο ημιτελικό.

Εκεί θα έχει μια ακόμα πολύ δύσκολη αποστολή, απέναντι στον 21χρονο Ισπανό Diego Augusto Barreto Sanchez, Νο.884 στον κόσμο, που κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά και ακόμα δεν έχει χαμένο σετ στην εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots