Νέα πολύ μεγάλη νίκη και 4άδα ο Σκορίλας!

 
Νέα πολύ μεγάλη νίκη και 4άδα ο Σκορίλας!
© tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:09

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας σημείωσε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Alexandr Cozbinov, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.435 στην παγκόσμια κατάταξη, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων στο Monastir της Τυνησίας.

Μια πολύ σπουδαία επικράτηση σημείωσε ο Αλέξανδρος Σκορίλας σήμερα στο Monastir, κερδίζοντας τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.435 του κόσμου, Alexander Cozbinov, με 7-5, 3-6, 6-3.

Ο Σκορίλας έκανε ένα break νωρίς για το 3-1, αλλά αργότερα έμεινε πίσω με 3-4 και με 4-5 στο 1ο σετ. Κράτησε εύκολα υπό πίεση το σερβίς του για το 5-5 και στο επόμενο game έσωσε game point, για να κάνει το break και να περάσει μπροστά με 6-5.

Στο 12ο game, όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 και να σώσει 4 break points συνολικά, για να φτάσει τελικά στο 7-5.

Στο 2ο σετ ο Μολδαβός έκανε νωρίς το break, προηγήθηκε με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω του, διατηρώντας το πάνω χέρι έως το τέλος, για να το πάρει με 6-3.

Ο Σκορίλας όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και κατάφερε να κάνει το μοναδικό break του 3ου σετ, στο κρίσιμο σημείο του 8ου game, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για τη μεγάλη πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 51 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 2η συνεχόμενη μεγάλη νίκη για τον Σκορίλα, που χθες είχε αποκλείσει τον Αμερικανό Garrett Johns, No.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-7 (5), 6-1.

Αύριο ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.803 στον κόσμο, θα παίξει με τον Γάλλο Alexis Gautier, No.3 στο ταμπλό και Νο.458 στον κόσμο, σε ακόμα ένα πολύ δύσκολο ματς, για την ημιτελική φάση.

Ο Αλέξανδρος έπαιξε και στα ημιτελικά του διπλού σήμερα, αλλά δεν θα συνεχίσει την προσπάθειά του και αύριο, καθώς μαζί με τον Αλγερινό συμπαίκτη του, Samir Hamza Reguig, ηττήθηκαν από τον Ινδό Chirag Duhan και τον Αμερικανό Johns με 6-2, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots