Και επίσημα στο Australian Open ο Θοδωρής!

 
Θοδωρής Αγγελίνος
Θοδωρής Αγγελίνος
tennisnews team Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 - 11:30

Στο προκριματικό ταμπλό του Αυστραλιανού Όπεν βρίσκεται και επίσημα ο Θοδωρής Αγγελίνος, που κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο του στόχο μέσα από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο 2013. Η τελική λίστα των αθλητών που θα δώσουν το παρόν στο 1ο Γrand Slam της χρονιάς ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αυτή τη στιγμή θα δώσει το παρόν στο γεγονός που αποτελούσε τον διακαή του πόθο! Ο Ted έφτασε μέχρι και το Νο251 της παγκόσμιας κατάταξης πριν δύο εβδομάδες, με το cut off της προκριματικής λίστας να φτάνει τελικά στο Νο 263.

Ο "Ted" κατάφερε να φτάσει έστω και οριακά μέχρι το προκριματικό ταμπλό της πολύ σπουδαίας διοργάνωσης των 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο κλείσιμο της σεζόν, ο 29χρονος Έλληνας κέρδισε τον τίτλο στο Colombia F6 Futures του Popayan και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Colombia F7 Futures της Bogota, και τα δύο τουρνουά των 15.000 δολαρίων.

Φέτος είχε ακόμα 2 κερδισμένους τίτλους και 3 στο σύνολο από τους 7 τελικούς που αγωνίστηκε. Έπαιξε ακόμα σε αρκετά Challengers σημειώνοντας κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ το εντυπωσιακό του ρεκόρ 63-24 νίκες για το 2013 τον έφεραν από το Νο494 που ήταν τον Ιανούαριο, μέχρι και το Νο251. Αυτή την εβδομάδα ο "Ted" βρίσκεται στο Νο256.

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή Έλληνα τενίστα στο ανδρικό τουρνουά οποιουδήποτε Grand Slam μετά από 5 χρόνια και την παρουσία του Κωνσταντίνου Οικονομίδη στο κυρίως ταμπλό του Australian Open το 2008.

Το προκριματικό ταμπλό της Μελβούρνης το 2014 θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, παίκτες όπως είναι οι Michael Llodra, David Goffin, Dustin Brown και Thomaz Bellucci, θα χρειαστεί να παίξουν στα προκριματικά για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots