Πρωταθλήτρια η Μτσεντλίτζε στο UTR της Θεσσαλονίκης

 
Πρωταθλήτρια η Μτσεντλίτζε στο UTR της Θεσσαλονίκης
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 17:04

Η Ελένη Μτσεντλίτζε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο UTR PRO TENNIS TOUR $25.000, που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα του Ο.Α. Θεσσαλονίκης.

Στον σημερινό τελικό του τουρνουά, η Μτσεντλίτζε επικράτησε της Περουβιανής Anastasia Iamachkine με 7-5, 6-4 και κατέκτησε την 1η θέση στο δυνατό τουρνουά του UTR PRO TENNIS TOUR.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος, η οποία ήταν η νικήτρια στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών το 2022, δεν έχασε κανένα σετ όλη την εβδομάδα, σε 6 αναμετρήσεις.

Αρκετές ήταν οι ελληνικές συμμετοχές στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης, που είχε διευθυντή αγώνων τον Θοδωρή Αγγελίνο.

Η Αθηνά Πήττα κατέλαβε την 5η θέση, κερδίζοντας στον σχετικό αγώνα την Ρουμάνα Andreea Lila με 7-6 (2), 6-4. Χθες η Αθηνά είχε κερδίσει και την Στυλιανή Ρουσσοπούλου με 7-6 (5), 6-4, με την τελευταία να μένει στις θέσεις 7-8.

Τέλος, την 9η θέση πήρε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, που κέρδισε σήμερα την Μολδαβή Daniela Ciobanu με 6-2, 6-4. Στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμα η Μαρία Ελένη Πούλκα, Μαριάνθη Χριστοφορίδου και Σόνια Κατσάλη.

Χαρακτηριστικό των τουρνουά της σειράς UTR PTT $25K είναι ένα πρωτότυπο σύστημα αγώνων όπου όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, συμμετέχουν σε τουλάχιστον 5 ματς ενώ μετά την διεξαγωγή ενός διευρυμένου κύκλου ημιτελικών και τελικών αγώνων οι παίκτες κατατάσσονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο λαμβάνοντας όλοι χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας $20.000.

Η συμμετοχή των αθλητών στο τουρνουά γίνεται βάσει της διεθνούς βαθμολογίας τους στο UTR (Universal Tennis Rating) και όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με "live streaming" στο κανάλι της Universal Tennis στο YouTube.

Διοργανώτρια των αγώνων είναι ή μη κερδοσκοπική εταιρεία GMV Τένις Ελλάς η οποία εξασφαλίζει χορηγικούς πόρους και έσοδα που αναλώνονται και επανεπενδύονται εξ' ολοκλήρου για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις. Στόχος της Τένις Ελλάς είναι η διοργάνωση διεθνών αγώνων επαγγελματιών αθλητών στην Ελλάδα αλλά και η ανάδειξη νέων Ελλήνων αθλητών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots