Θοδωρής Γκλαβάς: "Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Επαγγελματικό Τουρνουά Ανδρών $25.000 στη Γλυφάδα - Συνολικά έπαθλα $47.000 σε Έλληνες τενίστες!"

 
Από δεξιά: Δημήτρης Σαρατζίδης (επιδιαιτητής), Δημήτρης Πούλος (Ταμίας Ο.Α. Γλυφάδας), Idriss Ηaddouch (Βέλγιο - 2η θέση), Maciej Rajski (Πολωνία - 1η θέση), Θοδωρής Αγγελίνος (Διευθυντής αγώνων), Θοδωρής Γκλαβάς (μέλος ΔΣ ΕΦΟΑ και εμπνευστής των αγώνων στην Ελλάδα)
Από δεξιά: Δημήτρης Σαρατζίδης (επιδιαιτητής), Δημήτρης Πούλος (Ταμίας Ο.Α. Γλυφάδας), Idriss Ηaddouch (Βέλγιο - 2η θέση), Maciej Rajski (Πολωνία - 1η θέση), Θοδωρής Αγγελίνος (Διευθυντής αγώνων), Θοδωρής Γκλαβάς (μέλος ΔΣ ΕΦΟΑ και εμπνευστής των αγώνων στην Ελλάδα)
tn team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 0:35

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο επαγγελματικό τουρνουά ανδρών UTR Pro Tennis Tour $25.000 που διεξήχθη από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Ο. Α. Γλυφάδας.

Στο τουρνουά συμμετείχε και o Στέφανος Σακελλαρίδης, Νο 337 ATP και δεύτερος καλύτερος Έλληνας στην παγκόσμια κατάταξη μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης, ο περυσινός νικητής του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών - Γιάννης Ξυλάς καθώς και οι: Χρήστος Αντωνόπουλος, Γιώργος Νουχάκης, Ανδρέας Λοϊζάς, Στέφανος Σχοινάς, Χρήστος Γκλαβάς, Ευγένιος Βασιλάκης, Θοδωρής Μητσάκος και Άνταμ Σταύρακας.

Αγωνίστηκαν επίσης και ξένοι αθλητές από όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα από Ιταλία, Αγγλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Σουηδία, Βέλγιο, Βραζιλία και Ουκρανία.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Πολωνός Maciej Rajski (υψηλότερη βαθμολογία ATP Νο 532) κερδίζοντας στον τελικό τον 20χρονο Βέλγο Idriss Ηaddouch με 6-3, 6-1.

Ο Διευθυντής Αγώνων, Θοδωρής Αγγελίνος, αναφέρθηκε πολύ θετικά στην προσπάθεια της Τένις Ελλάς να διοργανώσει τέτοιους αγώνες στην Ελλάδα. «Οι αγώνες αυτοί είναι εξαιρετικοί διότι δίνουν την ευκαιρία σε Έλληνες αθλητές να συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου διεθνή τουρνουά χωρίς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Λόγω του συστήματος round-robin, τα πολλά ματς που δίνει κάθε αθλητής συμβάλουν σημαντικά στην αγωνιστική προετοιμασία τους. Πρωτοβουλίες σαν αυτή είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη του αγωνιστικού τένις στην Ελλάδα».

Ο Θοδωρής Γκλαβάς, μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΑ και εμπνευστής των αγώνων στην Ελλάδα, επίσης αναφέρθηκε στην σημασία των αγώνων. «Διοργανώνουμε τους αγώνες αυτούς για να υποστηρίξουμε Έλληνες αθλητές προσφέροντάς τους δυνατό ανταγωνισμό και οικονομική επιβράβευση προκειμένου να ενισχυθούν η προετοιμασία και τα ταξίδια τους.

Μέχρι σήμερα, και στις 6 διοργανώσεις στη χώρα μας, Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν παραλάβει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 47.000 δολαρίων. Επίσης οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν πολύ καλή προετοιμασία για τους αθλητές που συμμετείχαν εν’ όψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που ξεκινά σε λίγες μέρες στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών. Το επόμενο τουρνουά της σειράς PTT $25.000 θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη και θα είναι Γυναικών».

Η διοργανώτρια GMV Τένις Ελλάς είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία εξασφαλίζει χορηγικούς πόρους και έσοδα που αναλώνονται και επανεπενδύονται εξ’ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της ελληνικής αντισφαίρισης. Στόχος της Τένις Ελλάς είναι η διοργάνωση διεθνών αγώνων επαγγελματιών αθλητών στην Ελλάδα αλλά και η ανάδειξη νέων Ελλήνων αθλητών.

Με την ευκαιρία, η Τένις Ελλάς ευχαριστεί τον Όμιλο Αντισφαίρισης Γλυφάδας για τη φιλοξενία και βοήθεια που παρείχε καθώς και τους χορηγούς Universal Tennis και Tatoi Club για τη συνεχή υποστήριξή τους.

Τα τελικά αποτελέσματα:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots