Θοδωρής Γκλαβάς: Διοργανώνουμε το 6ο Διεθνές επαγγελματικό τουρνουά $25.000 στην Γλυφάδα για να βοηθήσουμε τους Έλληνες αθλητές.

 
Θοδωρής Γκλαβάς: Διοργανώνουμε το 6ο Διεθνές επαγγελματικό τουρνουά $25.000 στην Γλυφάδα για να βοηθήσουμε τους Έλληνες αθλητές.
tennisnews team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 11:28

Την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 έγινε η πρεμιέρα για το 6ο Διεθνές τουρνουά PTT $25K Greece Men στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Γλυφάδας στην Αιξωνή. Στο τουρνουά συμμετέχει και o Στέφανος Σακελλαρίδης (O.A. Aγίας Παρασκευής), Νο 337 στο ATP και δεύτερος καλύτερος Έλληνας στην παγκόσμια κατάταξη μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ακόμα, ο περυσινός νικητής του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών - Γιάννης Ξυλάς καθώς και οι: Χρήστος Αντωνόπουλος, Γιώργος Νουχάκης, Ανδρέας Λοϊζάς, Στέφανος Σχοινάς, Χρήστος Γκλαβάς και Ευγένιος Βασιλάκης.

Αγωνίζονται επίσης και ξένοι αθλητές από όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα από Ιταλία, Αγγλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Σουηδία, Βέλγιο, Βραζιλία και Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό του τουρνουά PTT $25K είναι ένα πρωτότυπο σύστημα αγώνων όπου όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, συμμετέχουν σε τουλάχιστον 5 αγώνες, ενώ μετά την διεξαγωγή ενός διευρυμένου κύκλου ημιτελικών και τελικών αγώνων οι παίκτες κατατάσσονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο του ταμπλό, λαμβάνοντας όλοι χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 20.000 δολαρίων.

Η συμμετοχή των αθλητών στο τουρνουά γίνεται βάσει της διεθνούς βαθμολογίας τους στο UTR (Universal Tennis Rating) και όλοι οι αγώνες μεταδίδονται με «live streaming» από την Amazon Prime.

Ο κ. Γκλαβάς αναφέρει:

«Διοργανώνουμε τους αγώνες αυτούς με την βοήθεια χορηγών για να υποστηρίξουμε Έλληνες αθλητές, κάνοντας αγώνες εντός της χώρας μας, χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα για να υποστηρίξουν την αγωνιστική τους προετοιμασία ή τη συμμετοχή τους σε περισσότερους αγώνες στο εξωτερικό. Μέσα σε λιγότερο από μια 2ετία, δηλαδή στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις, έχουμε ήδη απονείμει έπαθλα 100.000 δολαρίων από τα οποία 40.000 δολάρια έχουν κερδίσει Έλληνες αθλητές.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά ξεκινώντας στις 9:00 το πρωί και ολοκληρώνονται περί τις 2-3 το μεσημέρι στον Όμιλο Αντισφαίρισης Γλυφάδας στην Αιξωνή (οδός Δημητρίου Γούναρη και Ευγενίδη, 16674 Γλυφάδα).

Το αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και αποτελεί ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται, αλλά κυρίως αθλητές και παιδιά τενιστικών ακαδημιών των σωματείων, να έρθουν και να παρακολουθήσουν. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Ιουνίου και οι τελικοί την Κυριακή 2 Ιουνίου το πρωί. Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.»

Η σελίδα του τουρνουά

 

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots