Πρωταθλητής στο PTT $25,000 της Γλυφάδας ο Ξυλάς

 
Πρωταθλητής στο PTT $25,000 της Γλυφάδας ο Ξυλάς
tn team Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 - 16:29

Ο Γιάννης Ξυλάς κέρδισε έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στον Ούγγρο Gergely Madarasz στη Γλυφάδα και κατέκτησε τον τίτλο στο δυνατό τουρνουά 25.000 δολαρίων του UTR Pro Tennis Tour.

Ο Ξυλάς επικράτησε στον απολαυστικό τελικό του PTT $25,000 δολαρίων τον Madarasz με 6-3, 2-6, 7-6 (6), για να κατακτήσει την 1η θέση στο δυνατό τουρνουά που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Γλυφάδας στην Αιξωνή.

Ο Ξυλάς, ο οποίος είχε αναδείχθεί πρωταθλητής Ελλάδας τον περασμένο Ιούνιο, είχε μια εξαιρετική εβδομάδα στα χωμάτινα γήπεδα της Γλυφάδας.

Στη φάση των ομίλων είχε πάρει την 1η θέση χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ, απέναντι στους Γιάννη Κουντουράκη (6-4, 6-0), Λευτέρη Νέο (6-3, 6-2), τον Σλοβάκο David Schwarc (6-3, 6-2) και τον Ουκρανό Illya Beloborodko (6-3, 7-5).

Μπήκε έτσι στα ημιτελικά, μαζί με τους υπόλοιπους 3 παίκτες που πήραν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους. Στην ημιτελική φάση κέρδισε τον Ivan Denisov από τη Ρωσία με 6-4, 6-1, ενώ στον τελικό έδωσε αυτό το πολύ μεγάλο παιχνίδι με τον 29χρονο Oύγγρο Madarasz, που τώρα βρίσκεται στο Νο.838 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, ενώ έχει περάσει και από το Νο.441 του κόσμου στο παρελθόν.

Στα ημιτελικά αγωνίστηκε και ο Αριστοτέλης Θάνος, ο οποίος πήρε επίσης την 1η θέση στον όμιλό του και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 4άδα, όπου ηττήθηκε από τον Madarasz με 7-5, 6-2.

Για τις θέσεις 5-8 έπαιξαν οι Χρήστος Κεϊσίδης και Γιάννης Κουντουράκης, με τον πρώτο να κερδίζει τον δεύτερο με 6-3, 7-6 (5) και να παίρνει τελικά την 6η θέση, γνωρίζοντας την ήττα από τον Σλοβάκο Janos Fekete με 6-2, 7-5.

Στο τουρνουά της Γλυφάδας αγωνίστηκαν ακόμα οι Χρήστος Αντωνόπουλος, Δημοσθένης Ταραμονλής, Στέφανος Σχινάς, Θοδωρής Μητσάκος, Πάρις Γεμουχίδης, Λευτέρης Νέος, καθώς και πολλοί ακόμα ξένοι αθλητές από συνολικά 10 χώρες.

Χαρακτηριστικό του τουρνουά PTT $25K είναι το πρωτότυπο σύστημα αγώνων, κατά το οποίο όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, συμμετέχουν σε τουλάχιστον 5 αγώνες. Μετά την διεξαγωγή ενός διευρυμένου κύκλου ημιτελικών και τελικών αγώνων οι παίκτες κατατάσσονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο του ταμπλό, λαμβάνοντας όλοι χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας $20.000.

Η συμμετοχή των αθλητών στο τουρνουά γίνεται βάσει της διεθνούς βαθμολογίας τους στο UTR (Universal Tennis Rating) και όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με «live streaming».

Εμπνευστής των αγώνων στην Ελλάδα είναι ο Θοδωρής Γκλαβάς, μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΑ.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por AOAF (@filothei_tennis_club)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots