Καλή Χρονιά από την Αυστραλία!

 
Θοδωρής Αγγελίνος
Θοδωρής Αγγελίνος Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 - 12:01

Ο Θοδωρής Αγγελίνος μας στέλνει τα τελευταία του νέα από το Αυστραλιανό Όπεν, όπου βρίσκεται ως μέλος του team του πολύ καλού του φίλου Somdev Devvarman, που αγωνίζεται στο κυρίως ταμπλό του 1ου Major της χρονιάς. Δείτε τι μας γράφει για τις πλούσιες σε εμπειρίες πρώτες μέρες του 2013, που ξεκίνησε με τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Chennai Open, και συνεχίζεται εκεί όπου χτυπά αυτές τις μέρες η καρδιά του παγκόσμιου τένις.

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Εύχομαι το 2013 να είναι ένας καλύτερος χρόνος για όλους μας και να προσπαθήσουμε όλοι να βρούμε λίγη θετικά ενέργεια στον καινούργιο χρόνο, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτόν τον καιρό.

Ύστερα από έναν μήνα στην Ινδία, εδώ και λίγες μέρες βρίσκομαι στην Αυστραλία!!! Το ταξίδι στην Ινδία ήταν πολύ ενδιαφέρον καθώς είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω αρκετά και ν' αποκομίσω πολύτιμες εμπειρίες με τη συμμετοχή μου στο Chennai. Πάντα είναι ενδιαφέρον να ταξιδεύεις σε χώρες που δεν έχεις επισκεφθεί, με διαφορετική κουλτούρα και συνήθειες από τις δικές μας.

Το πρώτο μέρος που επισκέφθηκα, το Belgaum, ένα χωριουδάκι στο πουθενά, όπου ούτε οι Ινδοί οι φίλοι μου είχαν ακούσει. Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία. Ευτυχώς το ξενοδοχείο και το φαί ήταν καλό, αλλά έξω στους δρόμους επικρατούσε το απόλυτο χάος. με αγελάδες και βουβάλια να τριγυρνάνε στους δρόμους. Σίγουρα ήταν κάτι το διαφορετικό. Τενιστικά, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες. Έφτασα ως τα προημιτελικά. Μετά από ένα κλειστό παιχνίδι όπου είχα κάποιες ευκαιρίες τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκα, έχασα απ' το φιλαράκι μου απ' το Πανεπιστήμιο, Micahael Shabaz 6-4, 6-4, ο οποίος μετά κατέκτησε το τουρνουά με σχετική άνεση.

Με το που τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας στο τουρνουά, πεταχτήκαμε ως την Goa για λίγες μέρες, καθώς απείχε μόνο 3 ώρες με το αμάξι. Φημίζεται για τις ωραίες παραλίες και την καλή ζωή. Είχαμε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε πριν απ' το Chennai Open, αφού στο πρόγραμμα υπήρχε δεκαήμερο κενό.

Η συμμετοχή μου στα τουρνουά της ΑΤΡ είναι μοναδικές. Είναι πραγματικά άλλος κόσμος. Απ' τον τρόπο με τον οποίο οι διοργανωτές συμπεριφέρνονται στους αθλητές. Στο πως συμπεριφέρνονται οι αθλητές μέσα στο γήπεδο. Στο πόσο συγκεντρωμένοι είναι απ' τη στιγμή που πατάνε μέσα στο κορτ είτε για προπόνηση, είτε για αγώνα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως σε αυτά τα τουρνουά παίζουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα απ' τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν εντός και εκτός κορτ.

Δυστυχώς για τους περισσότερους αθλητές του τένις στην Ελλάδα, το να μπορέσεις να δουλέψεις και να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο είναι σχεδόν απαγορευτικό, αφού δεν υπάρχει η βοήθεια και η υποστήριξη από πουθενά πια. Είναι απαράδεκτο, όσο χάλια και αν είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, να έχουμε φθάσει στο σημείο να μη δίνεται ούτε μισό ευρώ για υποστήριξη ή έστω για τη συμμετοχή στην Εθνική ομάδα, είτε των ανδρών, είτε των junior. Είναι πραγματικά κρίμα.

Αν δεν είχα και τις επαφές απ' την Αμερική με τα παιδιά απ' το Πανεπιστήμιο όπου ήμουν, θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο να ζήσω την εμπειρία ενός μεγάλου τουρνουά από τόσο κοντά. Είμαι πολύ τυχερός που έχω πολύ καλές σχέσεις με τον καλό μου φίλο απ' την Αμερική, τον Somdev Devvarman που έχει φθάσει έως το Νο 62 της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι μπορώ να περνώ χρόνο μαζί του εντός και εκτός γηπέδου, να δουλεύω λίγο με τους προπονητές του και να αποκομίζω πολύτιμες εμπειρίες.
 
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στο ανδρικό τένις δεν έχει καταφέρει ποτέ κάποιος Έλληνας να μπει στους 100 πρώτους στον κόσμο. Στο τουρνουά έφθασε έως τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου έχασα απ' τον Ινδό, Parkash Armitraj με 6-4, 6-4. Στη συνέχεια ο αντίπαλος μου μπήκε στο κυρίως ταμπλό και πέρασε ένα γύρο, παίζοντας πολύ καλό τένις. Στον αγώνα είχα κάποιες ευκαιρίες τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκα. Λίγο η απειρία σε αυτό το επίπεδο και λίγο κάποιες αδυναμίες που πρέπει να διορθώσω για να είμαι σε θέση να σταθώ στο υψηλότερο επίπεδο, ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσε να κάνω κάτι καλύτερο. Οι διαφορές με τους τενίστες που βρίσκονται ανάμεσα στο 80 και το 250, πραγματικά δεν είναι πολύ μεγάλες. Αλλά για να καταφέρεις να τις καλύψεις, όσο μικρές και αν είναι, χρειάζεται δουλειά και επιμονή. Μάλιστα, όταν είσαι αναγκασμένος να τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο το έργο σου.

Ο νέο χρόνος μου επεφύλαξε μία ωραία έκπληξη, καθώς οι φίλοι μου απ' το Πανεπιστήμιο, μού είπαν -μεταξύ σοβαρού και αστείου- να πάω μαζί τους στην Αυστραλία. Να είμαι μαζί τους για το πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς. Επειδή κατάφερα να εξασφαλίσω ένα φθηνό εισιτήριο απ' την Ινδία για την Αυστραλία, ενώ παράλληλα δεν είχα εκδώσει εισιτήριο επιστροφής για την Ελλάδα, αποφάσισα να πάω μαζί τους.

Διαθέτω κάρτα με την οποία θα μπορώ να έχω πρόσβαση στα πάντα. Θα έχω τη δυνατότητα να προπονηθώ με καλούς παίκτες, και να χρησιμοποιώ όλες τις εγκαταστάσεις εδώ πέρα όποτε θέλω. Είμαι για πρώτη φορά στην Αυστραλία και θα ζήσω από κοντά τον τρόπο προετοιμασίας όλων των μεγάλων παικτών για ένα απ' τα μεγαλύτερα τουρνουά της χρονιάς. Αν για τα τουρνουά της ΑΤΡ πίστεψα ότι εκεί είναι ένας άλλος κόσμος, δεν ξέρω τι θα πρέπει να πω για τα Grand Slam!!!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα για να σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου απ' την Αυστραλίας.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Να είστε όλοι καλά.

Ted

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots