Συνεχίζουν δυναμικά τα ελληνόπουλα στην Πρέβεζα

 
Συνεχίζουν δυναμικά τα ελληνόπουλα στην Πρέβεζα
Συνεχίζουν δυναμικά τα ελληνόπουλα στην Πρέβεζα
tennisnews team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 - 12:49

Άλλη μια πολύ καλή μέρα για τα ελληνικά χρώματα ήταν η χθεσινή στην Πρέβεζα, για το Preveza Cup της ITF. Στα προημιτελικά της Grade 5 διοργάνωσης προκρίθηκαν οι Χρήστος Αντωνόπουλος, Πέτρος Τσιτσιπάς, Άννα Αρκαδιανού, Ελένη Μτσεντλιτζέ και Εμμανουέλα Αντωνάκη.

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος, Νο. 1 στο ταμπλό των αγοριών, κέρδισε σχετικά εύκολα τον Ουκρανό Volodymyr Malakhov, με 6-3, 6-1, για να ζευγαρώσει τις straight sets νίκες του στο τουρνουά. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ο 17χρονος Χρήστος θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Guido Marson, Νο. 6 στο ταμπλό.

Στα προημιτελικά πέρασε και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος πραγματοποίησε μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Ιταλό Federico Rebecchini έπειτα από ένα πολύ δύσκολο ματς, το οποίο κέρδισε με 6-7 (3), 6-4, 6-4. Στα προημιτελικά ο 15χρονος Έλληνας θα παίξει με το Νο. 2 του ταμπλό, τον Antoine Gbadoe από το Τόγκο.

Ο Αϊτόρ Ζερδίλας αγωνίστηκε επίσης στον 2ο γύρο του μονού αγοριών, αλλά γνώρισε την ήττα από τον Ιταλό Riccardo Perin, No. 4 στο ταμπλό, έπειτα από ένα κλειστό παιχνίδι, με 6-4, 6-4.

Στο μονό των κοριτσιών, 3 αθλήτριές μας συνεχίζουν στα προημιτελικά. Η Ελένη Μτσεντλιτζέ, η οποία αγωνίζεται για τη Γεωργία, αλλά ζει και προπονείται στην Ελλάδα, κέρδισε τη Μάγδα Αδαλόγλου με 6-4, 6-3 και θα παίξει με την Ιταλίδα Isabella Tcherkes Zade, Νο. 6 στο ταμπλό, για μια θέση στην τελική 4άδα.

Εντυπωσιακή ήταν η Άννα Αρκαδιανού, καθώς επιβλήθηκε της Γαλλίδας Rania Azziz με 6-1, 6-0 και πήρε πολύ εύκολα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση. Εκεί θα συναντήσει την Αυστραλή Stephanie Belovukovic. Η Εμμανουέλα Αντωνάκη κέρδισε με τη σειρά της την Ιταλίδα Cristina Elena Tiglea με 7-5, 6-3 και θα αντιμετωπίσει άλλη μια Ιταλίδα στα προημιτελικά, την Francescamaria Pannarale, No. 3 στο ταμπλό.

Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους άλλες 3 Ελληνίδες. Η Ναταλία Νικολοπούλου ηττήθηκε από την Λιθουανή Andre Lukosiute με 6-3, 7-6 (4), ενώ η Γαλάτεια Μεσοχωρίτη από την Tcherkes Zade, με 6-0, 6-2. Πολύ καλή προσπάθεια έκανε η Αθανασία Τσέλου, η οποία "λύγισε" από την Pannarale με 1-6, 6-4, 6-4.

Στα διπλά των αγοριών, οι Μίνως Κίμων Σταύρακας και Στάθης Τσιρανίδης κέρδισαν τους Ιταλούς Federico Rebecchini και Nicola Vidal με 5-7, 6-1, 10-4 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν δύο άλλους Ιταλούς, τους Νο. 2 του ταμπλό, Riccardo Di Nocera και Riccardo Perin.

Στα διπλά των κοριτσιών, η Αδαλόγλου και η Ισπανίδα Laura Lopez Giese, Νο. 1 στο ταμπλό, κέρδισαν τις Marie Perla Biansumba (Ιρλανδία) και Wiktoria Novak (Πολωνία) με 6-4, 6-2 και μπήκαν στα ημιτελικά, όπου θα παίξουν με τις Belovukovic και Aleksandra Stankovic (Σερβία).

Στα προημιτελικά των διπλών σταμάτησαν τις προσπάθειές τους 3 Ελληνίδες. Οι Αντωνάκη και Τσέλου ηττήθηκαν απο΄τις Tcherkes Zade (Ιταλία) και Ebru Zeynep Yazgan (Τουρκία), Νο. 2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2, ενώ η Καλλιόπη Γκούσκου και η Ουγγαρέζα Friderika Lotti Meszaros, γνώρισαν την ήττα από τις Γαλλίδες Azziz και Karine Marion Job, με 6-1, 6-3.

(Photo: Giannis Fountis Photography)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots