Διεθνής έκκληση για βοήθεια από τον Στέφανο (vid)

 
Διεθνής έκκληση για βοήθεια από τον Στέφανο (vid)
Διεθνής έκκληση για βοήθεια από τον Στέφανο (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 - 17:59

Συγκλονισμένος από τις ανυπολόγιστες καταστροφές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα τα τελευταία 24ωρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έκκληση για οικονομική βοήθεια από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο. 32 στην παγκόσμια κατάταξη, ζήτησε οικονομική βοήθεια από τους fan του σε όλο τον κόσμο, μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε έναν έρανο για να βοηθήσει τον φίλο του, Αλέξανδρο Κάλντγουελ, με τον οποίο έπαιζαν μαζί στα εγχώρια junior τουρνουά όταν ήταν μικρότεροι. Ο Αλέξανδρος έχασε το σπίτι του και νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με την οικογένειά του.  

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα ο Στέφανος:

"Ξύπνησα σήμερα το πρωί και είδα τι έγινε στην πατρίδα μου, με την πυρκαγιά να εξαπλώνεται σε όλη την περιοχή της Αττικής. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, πολλοί άνθρωποι συμμετείχαν σ' αυτό, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το σταματήσουν, αλλά με αυτό τον άνεμο και τον καύσωνα είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις κάτι. Τώρα η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αλλά αυτό δεν αλλάζει πως πολλοί άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και πολλές οικογένειες επηρεάστηκαν. Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για το έθνος και για όλους τους πολίτες της χώρας.

Τυχαίνει να έχω έναν φίλο στους πληγέντες, με τον οποίο παίζαμε μαζί σε τουρνουά στην Ελλάδα όταν ήμουν μικρότερος. Αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο. Έχασε το σπίτι του από τη φωτιά. Περνάει πολύ δύσκολες ώρες, ήταν καταστροφικό.

Υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν να ξεφύγουν με τα αυτοκίνητά τους. Υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τα αυτοκίνητά τους. Η φωτιά ήταν πολύ κοντά τους και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Σ' ένα άλλο περιστατικό, ένα βρέφος 6 μηνών βρέθηκε νεκρό μαζί με τους γονείς του.

Θυμάμαι πως πριν από 10 χρόνια, γυρνούσαμε με την οικογένειά μου από τη Γαλλία και είχα δει από το παράθυρο του αεροπλάνου την Αττική και την Αθήνα να φλέγεται. Δεν είχα τρομοκρατηθεί τόσο πολύ ξανά στη ζωή μου. Προσγειωθήκαμε με ασφάλεια και μόλις πήγαμε στο σπίτι μας ανοίξαμε την τηλεόραση και ήταν σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Ήταν άλλη μια καταστροφή, σχεδόν 10 χρόνια πίσω, ήμουν πολύ μικρότερος όμως και δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο άσχημο ήταν. Λιγότεροι άνθρωποι είχαν πεθάνει τότε. Τώρα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 187 τραυματίστηκαν. Ακόμα αγνοούνται 25 άνθρωποι.

Το μόνο που θέλω να κάνετε είναι να προσφέρετε οικονομική βοήθεια σε όσους ανθρώπους έχουν επηρεαστεί απ' αυτό. Θέλω να δωρίσω 5.000 ευρώ στις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί απ' αυτό. Επίσης, όλα τα έσοδα αυτού του βίντεο θα πάνε στους πληγέντες. Σας παρακαλώ, θα ήθελα να βοηθήσετε στον έρανο που θα κάνω, ο σύνδεσμος θα είναι στην περιγραφή του βίντεο. Ζητάω λίγη βοήθεια και συμπόνια, δεν είναι για μένα, είναι για τον κόσμο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots