Ξεκίνησαν με νίκες Θάνος και Σκορίλας

 
Ξεκίνησαν με νίκες Θάνος και Σκορίλας
Ξεκίνησαν με νίκες Θάνος και Σκορίλας
tennisnews team Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 - 6:22

Οι Αριστοτέλης Θάνος και Αλέξανδρος Σκορίλας ήταν ανάμεσα στους νικητές της πρώτης ημέρας των αγώνων στο διεθνές τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Ηράκλειο. Αρκετές οι ελληνικές παρουσίες στον 1ο γύρο των προκριματικών. 

Ξεκίνησε η 5η από τις 6 εβδομάδες της σειράς των τουρνουά των 15.000 δολαρίων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο από τη Lyttos Beach, με τους αγώνες για τον 1ο προκριματικό γύρο ανδρών και γυναικών να γίνονται την Κυριακή.

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Αριστοτέλης Θάνος, ο οποίος κέρδισε τον Κωνσταντίνο Ράπτη με 6-3, 6-2. Ο 18χρονος Αριστοτέλης, που διεκδικεί την 1η του πρόκριση σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης μέσα από τα προκριματικά, θα παίξει στον επόμενο γύρο με τον Κορεάτη Yeongseok Jeong, No.10 στο ταμπλό.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας προκρίθηκε επίσης στον 2ο προκριματικό γύρο, μετά τη νίκη του επί του Σλοβάκου Andrej Glvac, με 6-3, 6-0. Στον 2ο γύρο ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Λευκορώσο Aleksei Khomich.

Εκτός 2ου γύρου προκριματικών έμειναν οι Στέφανος Σχινάς και Χρήστος Κεϊσίδης. Ο Σχινάς ηττήθηκε από τον Ισπανό Gianmarco Amatiste με 6-4, 6-1, ενώ ο Κεϊσίδης έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό απέναντι στον Clay Crawford, καθώς ενώ πλησίασε σε μεγάλη ανατροπή, ηττήθηκε τελικά από τον Βρετανό με 4-6, 7-6 (6), 5-10.

Στο γυναικείο ταμπλό, για τον 1ο προκριματικό γύρο αγωνίστηκαν 4 Ελληνίδες αθλήτριες, καμιά όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον 2ο γύρο. Η Μαρία Γεωργιάδου ηττήθηκε από τη Σουηδέζα Fanny Norin με 6-4, 6-2.

Η Μαρία Μαρνέλλου ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Diana Krasnova με 6-1, 6-1, ενώ η Ραφαέλα Φούλοπ από την Ιταλίδα Sonia Cassani με 6-2, 6-1. Τέλος, η 16χρονη Δανάη Πεδάκη, στην πρώτη της παρουσία σε επαγγελματικό τουρνουά της ITF, ηττήθηκε από την Ελένη Μακρίδη, που εκπροσωπεί την Κύπρο, με 6-0, 6-1.

Σήμερα θα συνεχιστούν τα προκριματικά με τις προσπάθειες των Σκορίλα και Θάνου, ενώ θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση από δυο παίκτριες και στο ταμπλό των γυναικών, καθώς απευθείας στον 2ο γύρο είναι οι Άννα Αρκαδιανού και Μαρία Κοντολαιμάκη. Η Αρκαδιανού, Νο.1 στο ταμπλό, θα παίξει με τη Ρωσίδα Alina Lebedeva, ενώ η μόλις 15χρονη Κοντολαιμάκη θα αντιμετωπίσει το Νο.2 του ταμπλό και κατά 10 χρόνια μεγαλύτερή της, τη Σλοβάκα Laura Svatikova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots