Ε.Φ.Ο.Α: Αρχίζουν τα Πρωταθλήματα Τένις. Στόχος η υλοποίηση του υπόλοιπου προγράμματος 2020

 
Ε.Φ.Ο.Α: Αρχίζουν τα Πρωταθλήματα Τένις. Στόχος η υλοποίηση του υπόλοιπου προγράμματος 2020
Ε.Φ.Ο.Α: Αρχίζουν τα Πρωταθλήματα Τένις. Στόχος η υλοποίηση του υπόλοιπου προγράμματος 2020
tennisnews team Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 - 13:09

Σε ανακοίνωση που παραχώρησε σήμερα 29/6 το Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α, σε άμεση επαφή με την ITF και την TENNIS EUROPE, θέτει ως βασικό στόχο την υλοποίηση του προγράμματος του 2020 το ταχύτερο δυνατό, πάντα υπό την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων τα οποία έχουν εγκριθεί. Η αγωνιστική επιστροφή με Εθνικά Πρωταθλήματα γίνεται παράλληλα και με άλλες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.

Όλα μπαίνουν σε μια σειρά σχετικά με την επιστροφή των Εθνικών Πρωταθλημάτων στην χώρα μας. Στα μέσα Ιουλίου θέτεται ως στόχος η προγραμματισμένη επιστροφή στην δράση, με κυρίαρχο στόχο την διεξαγωγή Πρωταθλήματος κατηγορίας Ε3 και στην συνέχεια κατηγορίας Ε2, καταλήγοντας με την στην έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Junior την τελευταία μέρα του Ιουλίου. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών πιθανόν θα ξεκινήσει 21/8 και θα ολοκληρωθεί 30/8. Όσες διοργανώσεις ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α:

"Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α, σε άμεση συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία (ITF) και την TENNIS EUROPE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία), εξετάζει με μεγάλη προσοχή την έναρξη των Εθνικών Πρωταθλημάτων, πάντα με την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων που έχουν εγκριθεί και ανακοινωθεί. Συμβαδίζουμε αγωνιστικά σε Εθνικά Πρωταθλήματα και με άλλες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.

Στόχος του Δ.Σ. είναι να ολοκληρωθούν το ταχύτερο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Junior’s και Ανδρών-Γυναικών, στη μικρότερη δυνατή διάρκεια και με τη  μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Για την επίτευξη των ανωτέρω θα διεξαχθεί Πρωτάθλημα κατηγορίας Ε3, σε όλες τις Ενώσεις, στις 17-18-19/07, πιθανόν να ακολουθήσει Πρωτάθλημα κατηγορίας Ε2 στις 25-26-27/07 και στη συνέχεια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Junior’s, με έναρξη 31/07 και την ολοκλήρωσή του στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, με έναρξη 21/08/2020 και ολοκλήρωσή του την 30/08. Θα ακολουθήσουν οι Προκηρύξεις των Αγώνων με τη ροή του Αγωνιστικού Προγράμματος όπως έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με τις ημερομηνίες για το 2020. Ήτοι όσα Πρωταθλήματα ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν, θεωρούμενα ως μη υπάρχοντα στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα.

Σε σχέση με τα Διεθνή Πρωταθλήματα, η ITF αρχίζει με τα Πρωταθλήματα Γυναικών από 03.08.2020 και συνεχίζει με τα Πρωταθλήματα Ανδρών από 17.08.2020. Δεν έχει αποφασιστεί  η έναρξη των Πρωταθλημάτων ITF, Junior’s, Senior’s και Wheel Chair. H ΤΕ εξετάζει την έναρξη των Πρωταθλημάτων, με πιθανότερη ημερομηνία την 31.08.2020. Από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν και Διεθνή Πρωταθλήματα, όλων των κατηγοριών. Όσα Σωματεία-Μέλη έχουν ανακοινώσει ή ζητήσει Διεθνείς Αγώνες, στα πλαίσια των ανωτέρω, θα πρέπει να αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της Ε.Φ.Ο.Α.
Το Davis Cup μετακινήθηκε για το 2021, με τα ίδια δεδομένα του 2020. Η Ευρωπαϊκή Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο.

Η παραπάνω ενημέρωση είναι δυναμική και μπορεί να μεταβληθεί, ανάλογα με τα όσα μπορεί να προκύψουν.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., παρακαλώ ολόκληρη την Οικογένεια του Τένις να τηρήσει τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και να ξεπεράσει προσωπικές και συναισθηματικές συμπεριφορές σε αυτή τη δύσκολη, δοκιμαστική αγωνιστική περίοδο. Πρέπει με συνέπεια και γενναιοδωρία να μπούμε όλοι μαζί  στο Αγωνιστικό μέρος του Αθλήματός μας, με στόχο την υλοποίηση του υπόλοιπου προγράμματος του 2020. Τα πρόσφατα γεγονότα στον Διεθνή χώρο ας γίνουν μάθημα προς παραδειγματισμό, για το τι μπορεί να προκύψει.»
Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α.
29/06/2020"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.