Ανακοίνωση ΕΦΟΑ: Tι ισχύει για αθλούμενους πολίτες και αθλητές σωματείων

 
Ανακοίνωση ΕΦΟΑ: Tι ισχύει για αθλούμενους πολίτες και αθλητές σωματείων
tn team Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 22:14

H ΕΦΟΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση και οδηγίες των ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.  Δείτε τι ισχύει για τους αθλούμενους πολίτες, αλλά και για τους αθλητές των σωματείων, που θα μπορούν να προπονούνται εντός των ορίων των περιφερειών τους.

Σύμφωνα με τις νέες διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ, για τους αθλούμενους πολίτες συνεχίζει να ισχύει το όριο των 4 ατόμων ανά γήπεδο και η αποστολή SMS "6" για μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο, ενώ οι αθλητές των σωματείων θα μπορούν να μετακινηθούν οπουδήποτε εντός της περιφερειακής τους ενότητας, αρκεί να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους.

Η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ:

"Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ ενημερώνει την Οικογένεια του Ελληνικού Τένις ότι, συνεχίζεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων Τένις σύμφωνα με το υπάρχον εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Σε περιοχές που είναι σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) & ( βαθύ κόκκινο)

Αντισφαίριση – Υαλοσφαίριση : έως 4 αθλητές ή αθλούμενοι στο γήπεδο. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους

Οι αθλητές σωματείων και αθλούμενοι πολίτες μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό SMS 6 (πεζοί ή με ποδήλατο).

Οι αθλητές σωματείων μπορούν να μετακινούνται εντός μιας περιφερειακής ενότητας (ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας), από την κατοικία τους στον χώρο άθλησης. Πρέπει υποχρεωτικά για τον σκοπό αυτό να φέρουν:

1. Βεβαίωση του σωματείου τους που θα αναγράφει:

α. ονοματεπώνυμο αθλητή
β. άθλημα
γ. αριθμό δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία
δ. μέρες και ώρες προπόνησης (μία προπόνηση την ημέρα)
ε. τόπο κατοικίας του αθλητή
στ. τόπο προπόνησης

2.Φωτοτυπία δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία.

Για την πρόσβαση στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις της παρούσας παραγράφου (1) δεν απαιτείται η διενέργεια προληπτικού ελέγχου covid19 με τεστ."

Αναλυτικά τις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ μπορείτε να τις δείτε εδώ

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.