Double Trouble tournament στο Ηράκλειο της Κρήτης

 
Double Trouble tournament στο Ηράκλειο της Κρήτης
tennisnews team Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 - 20:40

Ένα ακόμα διαφορετικό τουρνουά τένις διοργανώνεται στην Κρήτη. Μια νέα φρέσκια ιδέα για κάτι διαφορετικό, που θα δώσει το ερέθισμα να την υιοθετήσουν και άλλα tennis club. Η mactas team, μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το τουρνουά Red & Blues (ήταν ένα τουρνουά με ομάδες κόκκινους και μπλε), διοργανώνει ένα ακόμα διαφορετικό τουρνουά τένις, το Double Trouble tournament (διπλός μπελάς).

Όπως φαίνεται και από το όνομα του τουρνουά (Double Trouble) μιλάμε για ένα διπλό μπελά που σε κάποια σημεία γίνεται και τριπλός.

Το concept:

Δηλώνουν συμμετοχή ζευγάρια ανδρών και γυναικών.

Στην δήλωση συμμετοχής ορίζουν ποιος παίκτης θα είναι ο Α και ποιος ο Β (συνήθως ο Α είναι ο πιο δυνατός παίκτης αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν έτσι).

Γίνεται κανονικά η κλήρωση και μπαίνουν τα ζευγάρια στα δύο ταμπλό (ανδρών και γυναικών).

Ξεκινάνε και παίζουν πρώτα ένα σετ, ο Α του ενός ζευγαριού με τον Α του άλλου ζευγαριού, ενώ οι Β κάθονται στα παγκάκια των παικτών και εκτελούν χρέη προπονητή (coaching). Μπορούν να δίνουν οδηγίες και συμβουλές στους παίκτες μόνο την ώρα της αλλαγής στα games.

Στην συνέχεια όταν τελειώσει το σετ, μπαίνουν και οι Β μέσα στο court και παίζουν ένα σετ διπλό όλοι μαζί.

Μόλις τελειώσει και το σετ του διπλού, οι Α κάθονται στα παγκάκια και εκτελούν χρέη coach, ενώ οι Β παίζουν ακόμα ένα σετ μεταξύ τους.

Έτσι έχουν παίξει ένα σετ οι Α μεταξύ τους, ένα σετ οι Β μεταξύ τους και ένα σετ όλοι μαζί διπλό.

Και μονό και διπλό και coaching. Όλα σε ένα ματς …. είπαμε…. Double Trouble…

Μια διαφορετική και φρέσκια ιδέα που ενισχύει την φιλοσοφία των διοργανωτών, ότι πάνω από όλα παίζουμε για τους φίλους, για την παρέα και για την διασκέδαση… γιατί το τένις είναι μία όμορφη αθλητική γιορτή και έτσι πρέπει να το βλέπουμε όλοι.

Το Double Trouble tournament  θα φιλοξενηθεί στα 4 green set γήπεδα του Sport Point στη Ηράκλειο Κρήτης, με ημερομηνία έναρξης στις 9 Απριλίου

Με την ευγενική χορηγία των εταιριών: Sport Point – Sinaitiko café – Plastelina – Αφοι Κουμαντάκη – Sialmo – Μονώσεις Μπαμπουλάκης – GP Barbers – Εξυγιαντική Κρήτης – Vision Grou

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots